Ten Hag helder: "Zullen tot grote hoogte moeten stijgen"

Ten Hag helder: "Zullen tot grote hoogte moeten stijgen"

10 december 2019 – Volgens Erik ten Hag is Ajax klaar voor de 'do or die-wedstrijd' tegen Valencia. De oefenmeester van de Amsterdammers is beducht voor de kwaliteiten van Spanjaarden, maar denkt dat als Ajax het klusje kan klaren als het tot grote hoogte stijgt.In gesprek met Veronica blikt de trainer vooruit op het duel in de Johan Cruijff ArenA. Hij oogt vol vertrouwen. "Onze uitgangspositie is goed, maar we spelen tegen een erg goede tegenstander. Daarom zullen we tot grote hoogte moeten stijgen, maar we zijn er klaar voor." Ajax is koploper in Groep H, maar kan bij een nederlaag nog buiten de boot vallen. "Tot nog toe hebben we het fantastisch gedaan in de Champions League, maar we moeten het wel afmaken."

Mazraoui
Niet Sergino Dest, maar Noussair Mazraoui staat als rechtsback geposteerd. De Marokaanse verdediger speelde de vorige CL-pot bij Lille als middenvelder, maar werd daar na een matige eerste helft vroeg gewisseld. Toch ruimt Ten Hag weer een plekje in voor Mazraoui. "Dat doe ik van wege zijn ervaring, maar hij is ook een verdediger die op het middenveld aan de binnenkant kan spelen. Dat willen we vanavond ook en daar is Nous het beste in."

Lees ook: Ten Hag kiest voor Lang en Alvarez, Ziyech vanaf rechts

De generale repetitie van Ajax, thuis tegen Willem II, eindigde in een deceptie. Volgens Willem II-coach Adrie Koster was de 0-2 zege van de Tilburgers te danken aan het feit dat Willem II de Amsterdammers vroeg onder druk zette. "Natuurlijk zal Valencia dat ook proberen, en daar zullen we moeite mee hebben. Als we goed zijn, dan kunnen we daar onderuit spelen."

Lang
Noa Lang vervangt de geblesseerde Quincy Promes. Omdat ook David Neres en Zakaria Labyad er vanwege kwetsuren niet bij zijn, krijgt de jongeling wederom een kans. Ten Hag wil niet dat het talent exact hetzelfde doet als Promes. "Het zijn andere type spelers. Noa is ook een speler die graag naar de bal toespeelt, dan moet het komen van de andere mensen voorin. We kunnen heel goed combineren, maar hebben ook mensen nodig die ook zonder bal kunnen vertrekken. We gaan kijken of dat gaat lukken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020