Liverpool overleeft Oostenrijkse storm, Napoli door

Liverpool overleeft Oostenrijkse storm, Napoli door

10 december 2019 – Liverpool en Napoli overwinteren in de Champions League. De titelhouder ontdeed zich van het dappere Red Bull Salzburg (0-2), dat genoegen moet nemen met de Europa League. Napoli kende - mede door de blunderende doelman Maarten Vandevoordt - een eenvoudige avond tegen RC Genk: 4-0.Red Bull Salzburg - Liverpool 0-2
Onder leiding van Danny Makkelie moest Liverpool alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te bereiken. De Engelse koploper had aan een punt genoeg. Die kreeg het zeker niet cadeau. Salzburg legde Liverpool het vuur aan de schenen. Met een beetje meer fortuin waren de Oostenrijkers ook op voorsprong gekomen. Anderzijds kwam Liverpool er ook meerdere keren levensgevaarlijk uit. Omdat vooral Mohamed Salah het vizier niet op scherp had, bleef de spanning om te snijden.

Uiteindelijk maakten twee oud-spelers van Salzburg het verschil. Na een goede passeerbeweging legde Sadio Mané de bal perfect neer voor Naby Keïta. Voor hem was het een koud kunstje om af te drukken. Beiden speelden in het verleden voor Salzburg. Direct na de openingstreffer was het andermaal raak voor Liverpool. Salah kreeg het voor elkaar om zijn moeilijkste kans wel te verzilveren. Nadat hij doelman Cican Stankovic omspeelde, wist de Egyptenaar de bal tegen de achterlijn aan nog in het doel te werken. Daarmee viel in een keer het doek voor Salzburg en speelde Liverpool het laatste half uur kalm uit.

Napoli - RC Genk 4-0
Napoli dankte de debuterende doelman Maarten Vandevoordt. De zeventienjarige sluitpost van RC Genk werd de jongste keeper ooit in de Champions League. Wat een mooie avond had moeten worden, mondde voor hem uit in een horrorwedstrijd. Al na twee minuten verslikte Vandevoordt zich in een terugspeelbal en strafte Arek Milik dat direct af. Ook bij de 3-0 van speelde de jonge sluitpost een negatieve hoofdrol. Hij veroorzaakte een penalty door José Callejon te vloeren. Dat bood Milik de kans om binnen het half uur zijn hattrick compleet te maken. Tussendoor had hij in de 26te minuut de Italiaanse voorsprong al verdubbeld. In de tweede helft maakte Dries Mertens de vernedering voor Vandevoordt compleet. Vanaf de penaltystip gaf hij zijn landgenoot met een Panenka het nakijken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020