Spoorboekje: terugblik op Ajax, Champions League en start WK

11 december 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 11 december.

Nieuws

WK voor clubteams begint

Met Liverpool als grote favoriet begint vandaag in Qatar het WK voor clubteams. Op het internationale voetbaltoernooi gaan de beste voetbalclubs van zes continenten de komende twee maken uitmaken wie zich een jaar lang wereldkampioen mag noemen. Al-Sadd (Qatar) en Hieghène Sport (Nieuw-Caledonië) trappen af. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn de enige Nederlanders. Normaliter was Vincent Janssen ook van de partij, maar de spits van Monterrey is geblesseerd.

Specials

Ajax' afscheid van CL-podium komt te vroeg: "Verdienden meer"

Vijf speelrondes stond Ajax op een plek die rech tgeeft op deelname aan de knock-outfase van de Champions League, maar waar de ploeg van Erik ten Hag tot dusver een vrijwel foutloze Champions League-voorstelling had gegeven, speelde het - niet voor het eerst in de eigen Johan Cruijff ArenA - dinsdagavond een valse noot. Met de Europa League wacht na de winter een volstrekt ander en een momenteel te klein podium. 

Wedstrijden

Shakhtar Donetsk - Atalanta Bergamo (18.55 uur)

Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo staat met vier punten onderaan in Groep C, maar kan nog steeds door in de Champions League. De ploeg moet daarvoor vanavond winnen in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk, dat met zes punten tweede staat. Tegelijkertijd speelt Dinamo Zagreb tegen koploper Manchester City, waardoor de kans groot is dat die ploeg verliest. Als dat gebeurt, gaat Atalanta bij een overwinning door.

Bayer Leverkusen - Juventus (21.00 uur)

Peter Bosz begon met Bayer Leverkusen slecht aan het Champions League-seizoen, aangezien het de eerste drie duels verloor. Omdat de twee wedstrijden daarna wel werden gewonnen, lonkt er nu ineens wel plaatsing voor de volgende ronde. De ploeg staat derde en heeft een punt minder dan Atlético. Leverkusen moet vanavond in ieder geval winnen van Juventus, dat speelt zonder Matthijs de Ligt, en moet hopen dat Atlético thuis niet wint van Lokomotiv.

Bayern München - Tottenham Hotspur (21.00 uur)

Er staat niets meer op het spel, maar toch wordt Bayern München tegen Tottenham Hotspur vermoedelijk een kraker. De thuisploeg is al zeker van de eerste plaats in de poule, terwijl Tottenham weet dat het als tweede gaat eindigen en dus ook door is. Bij beide teams werd dit seizoen de trainer ontslagen, waardoor het interessant wordt hoe Hansi Flick en José Mourinho hun teams prepareren. De eerdere ontmoeting eindigde overigens in 2-7 (!) voor Bayern. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Shakhtar Donetsk - Atalanta, Ziggo Sport, live verslag van het CL-duel

18.55 uur: Dinamo Zagreb - Manchester City, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Club Brugge - Real Madrid, Ziggo Sport Docu, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Atlético Madrid - Lokomotiv Moskou, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Bayer Leverkusen - Juventus, Veronica, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Paris Saint-Germain - Galatasaray, Ziggo Sport Extra, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Bayern München - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport Racing, live verslag van het CL-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen