Ajax heeft aan punt genoeg: "Weet niet of dat een voordeel is"

Ajax heeft aan punt genoeg: "Weet niet of dat een voordeel is"

10 december 2019 – Dat Ajax aan een punt tegen Valencia voldoende heeft om de Champions League-groepsfase te overleven, maakt het er misschien wel niet gemakkelijk op voor de Amsterdammers. Hedwiges Maduro, die in het verleden voor beide clubs speelde, spreekt van een lastig parket.De 34-jarige oud-international vertelt bij De Telegraaf over de situatie. "Ajax heeft maar één punt nodig, maar ik betwijfel of dat een voordeel is", vraagt hij zich af. "Valencia heeft maar één opdracht om door te gaan: winnen. En dat maakt het vaak een stuk makkelijker, omdat je dan nooit op twee gedachten kunt gaan hinken. Dat risico bestaat bij Ajax wel."

Hij verwacht sowieso een lastige avond voor Ajax. "De eerdere 0-3 in Spanje was geflatteerd, Valencia is nu een stuk sterker dan in oktober en – met de snelheid van het koningskoppel Kevin Gameiro en Rodrigo Moreno voorin – dodelijk in de omschakeling. Ajax zal echt een heel hoog niveau moeten aantikken."

Voorin Maduro, die tussen 2008 en 2012 bij Valencia speelde, is het een wedstrijd met dubbele gevoelens. "Ik hoop dat Ajax en Valencia beide doorgaan in de Champions League, maar dan moet Lille winnen van Chelsea. Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Als ik echt een keus moet maken, dan ga ik voor Ajax. Vanwege het specifieke aanvallende avontuurlijke spel tot dusver, de resultaten en de vooruitzichten voor Ajax. Een compleet Ajax kan opnieuw ver reiken in de Champions League, verder dan Valencia, dat toch meer een ploeg is dat vanuit de omschakeling speelt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020