Willem II in gesprek met Wellenreuther: "Alles valt op zijn plek"

10 december 2019, 09:31

Het is nog de vraag of Timon Wellenreuther ook komend seizoen bij Willem II speelt. De Duitse keeper beschikt over een aflopende verbintenis in Tilburg en dus zullen beide partijen om tafel moeten op te spreken over de toekomst. Volgens oud-keeper Jimmy van Fessem moet de club er alles aan doen om de Duitser te behouden.

In zijn eerste seizoen raakte de goalie zijn plaats kwijt aan Mattijs Branderhorst, maar vervolgens kwam hij sterk terug. Wellenreuther was onder meer van grote waarde in de succesvolle bekercampagne van vorig seizoen. "Wellenreuther is een prima keeper voor Willem II", vindt Van Fessem, die jarenlang in Tilburg onder de lat stond. "Hij had tijd nodig om aan een andere competitie in een ander land te wennen. Dit seizoen valt voor hem alles op zijn plek. Er zit veel meer rust in de ploeg dan vorig seizoen. Willem II speelt vaak met dezelfde verdedigers. Dat is fijn voor een keeper."

Het is Van Fessem wel opgevallen dat de 24-jarige doelman er vaak voor kiest om te stompen in plaats van te vangen bij een hoge bal. "Dat is de veiligste optie", zegt Van Fessem in het Brabants Dagblad. "Een paar keer stompen kan heel effectief zijn, zeker als je ook nog slim een aanvaller meeneemt. Die zal dan niet meer proberen bij een hoge voorzet te komen als je als keeper uitkomt. Ik was lang, maar geen held met hoge ballen. Of je dat soort ballen kunt pakken heeft met inzicht te maken. Het ziet er bij Wellenreuther allemaal heel goed uit."

De 24-jarige Duitser kwam in 2017 over van Schalke 04.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen