Onana: "Moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax speelt"

Onana: "Moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax speelt"

10 december 2019 – André Onana baart vaak opzien in de Champions League met schitterende reddingen. Dat deed de Kameroener van Ajax niet alleen vorig seizoen, maar ook dit voetbaljaar. Toch schaart de 23-jarige doelman zich niet bij de beste keepers ter wereld en dat heeft volgens hem ook te maken met de status van Ajax ten opzichte van Europese topclubs.De 23-jarige keeper krijgt van de Volkskrant de vraag of hij vindt dat hij bij de beste doelmannen hoort. "Mmm, nee", is zijn antwoord. "De echt grote clubs in de wereld hebben een betere doelman dan ik ben. Ajax is niet de beste club in de wereld, toch? Het is erg moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax voetbalt."

"Je kunt de status van Barcelona of Real Madrid niet vergelijken met die van Ajax. Natuurlijk, we doen het goed, we winnen belangrijke wedstrijden en ik heb soms goede reddingen. Dat is ook mijn werk. Maar het gaat om winnen, niet om reddingen", vindt de keeper. Hij weigert om bijzonder te spreken over zijn werk. "Ik doe gewoon mijn best. Wat ik in mijn werk heb geleerd, is dat zaken snel kunnen keren. Na de verloren halve finale tegen Tottenham was iedereen tegen me. Soms heb ik het gevoel: als we verliezen, komt het door mij. Als we winnen, is het de rest van de ploeg. Maar ja, dat is het leven van een doelman. De verantwoordelijkheid is groot."

Zelf ziet Onana Liverpool-keeper Alisson Becker als de beste doelman ter wereld. "Ik houd van dat type. Goed met de voeten. Goed één tegen één. Goed op de lijn. Hij neemt risico en hij is jong."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020