Pierie sluit verhuur niet uit: "Misschien, als dat goed voor me is"

9 december 2019, 23:28

Ajax haalde Kik Pierie afgelopen zomer voor vier miljoen euro op bij sc Heerenveen, maar de negentienjarige verdediger komt vooralsnog niet uit de verf in Amsterdam. Pierie wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht en mocht tot nu toe alleen bij Jong Ajax opdraven. Zorgen om zijn situatie maakt hij zich echter niet echt.

Pierie speelde bij Heerenveen de nodige wedstrijden in de Eredivisie, maar heeft dit seizoen nog geen speelminuten op het hoogste niveau gekregen. Bij Jong Ajax weet hij daarnaast nog niet te overtuigen. "Ik heb bewust deze stap naar Ajax gemaakt omdat ik denk dat ik daar op de lange termijn beter uitkom dan als ik was gebleven. Daar geloof ik nog steeds in", vertelt hij aan FOX Sports.

Dat hij niet aan spelen toekomt in het eerste elftal, vindt hij jammer. "Je komt hier natuurlijk niet naartoe om alleen in Jong te spelen. Nu loopt het zo, maar ik kijk naar het grote plaatje. Ik heb vertrouwen dat de minuten in het eerste en die basisplek er uiteindelijk zullen komen", vervolgt Pierie, die een verhuurperiode niet uitsluit. "Misschien wel, als dat goed voor me is. Dat gaat de toekomst uitwijzen. Daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Ik doe nu mijn stinkende best in Jong Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen