Arsenal toont veerkracht en boekt langverwachte zege

9 december 2019, 23:01   Bijgewerkt: 10 december 2019, 08:03

Arsenal heeft na negen wedstrijden zonder zege eindelijk weer een keer gewonnen. In het London Stadium was  het team van interim-trainer Fredrik Ljungberg met 1-3 te sterk voor West Ham United. Arsenal keek halverwege de derby tegen een achterstand aan, maar toonde in de tweede helft veerkracht. Gabriel Martinelli, Nicolas Pépé en Pierre-Emerick Aubameyang scoorden namens de bezoekers.

Het geplaagde Arsenal kreeg nog voor de aftrap plaatsvond een tik te verwerken. Héctor Bellerin haakte tijdens de warming-up af, waardoor Ainsley Maitland-Niles startte. Sead Kolasinac werd het wegvallen van de Spanjaard aan de wedstrijdselectie toegevoegd en mocht al na een halfuur opdraven. Door een blessure van Kieran Tierney werd de Bosnisch-Duitse verdediger binnen de lijnen gebracht.

Een paar minuten na de invalbeurt van Kolasinac, kwam West Ham United op voorsprong. Nadat Arsenal de bal niet uit het eigen strafschopgebied kreeg, maakte Angelo Ogbonna met enig fortuin de 1-0. The Gunners hadden voor rust weinig in de melk te brokkelen: zij noteerden geen enkel schot op doel en stevenden af op de tiende wedstrijd op rij zonder overwinning.

Na een uur kantelde de wedstrijd. Eerst maakte Gabriel Martinelli op aangeven van Kolasinac de 1-1. De gelijkmaker gaf Arsenal nieuwe energie, want niet veel later viel ook die 1-2, gemaakt door Nicolas Pépé. De miljoenenaankoop draaide in het strafschopgebied naar zijn linkerbeen en krulde de bal in de kruising. Pierre-Emerick Aubameyang maakte vervolgens ook nog de 1-3, waardoor Arsenal plots op rozen zat.

De ploeg van Ljungberg gaf de voorsprong niet meer vast en boekte zodoende de eerste competitiezege sinds begin oktober. Door de overwinning stijgen The Gunners naar de negende plaats in de Premier League. West Ham United blijft steken op de zestiende plek.