Ekkelenkamp pijnigt Roda JC, Aboukhlal scoort vier keer

Ekkelenkamp pijnigt Roda JC, Aboukhlal scoort vier keer

9 december 2019 – Jong Ajax heeft het dolende Roda JC een volgende tik uitgedeeld. De Amsterdamse beloften waren maandagavond dankzij twee doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp met 2-0 te sterk voor de club uit Kerkrade. Jong AZ, dat het opnam tegen Helmond Sport, boekte een ruime 4-1 zege. Zakaria Aboukhlal stal de show door alle doelpunten van de Alkmaarders te scoren.Jong Ajax - Roda JC 2-0
Door de mindere reeks van De Graafschap, kon Jong Ajax maandagavond naar de tweede plaats in de Eerste Divisie stijgen. Daar had het wel een overwinning op Roda JC voor nodig. Een op voorhand zeker geen onmogelijke opgave, daar de club uit Kerkrade sinds eind oktober geen wedstrijd meer had gewonnen. In Amsterdam lukten het de Limburgers niet een einde te maken aan de tegenvallende reeks.

Hoewel de eerste kansjes voor Roda JC waren, kwam Jong Ajax vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp. De aanvallende middenvelder maakte zijn tiende van het seizoen en scoorde een paar minuten later ook zijn elfde. Na rust was Roda JC nog een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer. Zo raakte Roland Alberg de lat en hield Kjell Scherpen een paar keer knap zijn doel schoon. De overwinning van Jong Ajax kwam echter geen moment meer in gevaar.

Jong AZ - Helmond Sport 4-1
Niet alleen de beloften uit Amsterdam, maar ook die uit Alkmaar pakten maandagavond de volle buit. Jong AZ was met 4-1 te sterk voor nummer negentien Helmond Sport, dat nu zeven wedstrijden op rij niet gewonnen heeft. Zakaria Aboukhlal was de grote man op het AFAS Trainingscomplex: hij nam de complete doelpuntenproductie van de Alkmaarders voor zijn rekening. Tibeau Swinnen scoorde namens Helmond.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 januari 2020

  2. dinsdag 21 januari 2020