Feyenoord mag tóch fans meenemen naar FC Porto

Feyenoord mag tóch fans meenemen naar FC Porto

9 december 2019 – Feyenoord mag donderdag tóch supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Porto. De Rotterdamse club meldt dat het met succes in beroep is gegaan tegen de sanctie van de UEFA. De straf van het moeten spelen van het eerstvolgende Europese uitduel zonder uitsupporters is omgezet naar een voorwaardelijke straf.Vanwege ongeregeldheden tijdens de Europa League-uitwedstrijd tegen Young Boys wilde de tuchtcommissie van de UEFA aanstaande donderdag geen uitsupporters toelaten in het Estádio do Dragão van FC Porto. In Zwitserland staken supporters van Feyenoord vuurwerk af, werden vernielingen aangebracht in het uitvak, wanordelijkheden veroorzaakt en voorwerpen gegooid. Feyenoord kreeg ook een geldboete van 55.000 euro, die wél blijft staan.

Feyenoord is in zijn nopjes met het omzetten van de straf. 'Feyenoord is uiteraard blij dat het team donderdag toch kan rekenen op de steun van de aanhang en dat supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Zeker omdat er veel kaarten waren verkocht en een groot aantal supporters hun reis al had geboekt', aldus de club.

De Rotterdammers verzoeken hun supporters geen vuurwerk mee te nemen naar het stadion van Porto. 'Het is van groot belang dat de uitwedstrijd tegen FC Porto in alle opzichten ordelijk verloopt, vanwege de voorwaardelijke straf met proeftijd van een jaar en met het oog op de straf die mogelijk nog volgt naar aanleiding van het vuurwerk in De Kuip tegen BSC Young Boys.'

Niet uitgeschakeld
Feyenoord heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De Rotterdammers moeten dan in Portugal winnen van FC Porto en Rangers winnen van Young Boys.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020

  3. zaterdag 25 januari 2020