Witte rook: Wiegman langer bondscoach Oranje Vrouwen

Witte rook: Wiegman langer bondscoach Oranje Vrouwen

9 december 2019 – Sarina Wiegman is ook de komende jaren bondscoach van de Oranje Vrouwen. De KNVB communiceert via de officiële kanalen dat er overeenstemming is bereikt over een verlenging van haar contract. Wiegman ligt nu tot en met het EK van 2021 in Engeland vast. Haar vorige verbintenis liep een jaar eerder af, tot en met de Olympische Spelen van 2020.Sinds 2014 is Wiegman werkzaam bij de KNVB. Eerst als assistent-bondscoach en sinds januari 2017 als eindverantwoordelijke. Zij leidde Oranje twee jaar geleden naar de EK-winst en afgelopen zomer naar het WK-zilver. "Ik heb het al vaker gezegd: ik wil met ambitieuze mensen werken en dit Oranje is op dat vlak de absolute top. Ook zie je binnen de hele KNVB-organisatie het besef dat we deel uitmaken van een unieke periode in het vrouwenvoetbal in Nederland. Iedereen wil daar graag zijn of haar steentje aan bijdragen. Dat geeft vertrouwen en waardering, maar ook topfaciliteiten voor het team", aldus Wiegman.

"Het is wat mij betreft een mooie combinatie van nu moeten én willen presteren, en tegelijkertijd de speelsters verder kunnen helpen bij hun ontwikkeling. In zo'n omgeving voel ik me heel goed op m'n plaats. Het spreekt denk ik voor zich dat ik onwijs veel zin heb om er, samen met m'n staf en de speelsters, weer anderhalf jaar vol voor te gaan", vervolgt de bondscoach, die Oranje waarschijnlijk naar het EK in 2021 gaat leiden. Met achttien punten uit zes wedstrijden staan de Leeuwinnen er uitstekend voor in de kwalificatie.

Volgens KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma is Wiegman de juiste vrouw op de juiste plek. "Het spreekwoord luidt niet voor niets dat aan de top komen makkelijker is dan er blijven. Als je er dus in slaagt om eerst met je team Europees kampioen te worden en twee jaar later de WK-finale te halen, dan is wel duidelijk hoeveel kwaliteit Sarina bezit. Maar de ambities van de KNVB met de OranjeLeeuwinnen zijn groot, en ook de spelersgroep wil meer én beter. Datzelfde geldt ook voor Sarina: goed blijven presteren en tegelijkertijd de speelsters helpen om die laatste stap naar de wereldtop te kunnen maken. Alle partijen zijn er dan ook van overtuigd dat Sarina ook de komende periode de juiste vrouw op de juiste plaats is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 januari 2020

  2. zondag 19 januari 2020