Van de Beek: "Wel bezig met welke stand je door bent"

Van de Beek: "Wel bezig met welke stand je door bent"

9 december 2019 – Ajax speelt dinsdagavond de cruciale wedstrijd tegen Valencia. De Amsterdammers moeten in het laatste duel van de groepsfase van de Champions League minimaal een punt pakken om op eigen kracht door te gaan naar de volgende ronde. Donny van de Beek denkt dat het lastig is om op een gelijkspel te spelen en vindt dat Ajax, net als altijd, moet 'uitgaan van zijn eigen kracht'. "Ajax speelt altijd om te winnen", spreekt hij.Ajax staat met tien punten bovenaan in Groep F, maar is nog niet zeker van een plek in de volgende ronde. Valencia en Chelsea zitten op het vinkentouw om de Amsterdammers af te troeven in de strijd om plek één en twee. Van de Beek maakt zich echter geen zorgen om een uitschakeling. "Wij gaan gewoon van onze eigen kracht uit, dat doen we altijd. Ajax speelt altijd om te winnen en dat gaan we morgen ook gewoon doen", zegt hij op de persconferentie van Ajax.

Ajax won de eerste wedstrijd tegen Valencia ogenschijnlijk makkelijk met 0-3, maar die overwinning kwam niet zo makkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden. "Valencia is een geweldige ploeg en vergelijkbaar met ons. Zij willen ook altijd voetballen. Daar had het heel anders kunnen lopen. Zij missen bijvoorbeeld een penalty. Wij moeten deze wedstrijd gewoon weer opnieuw benaderen."

De halvefinalist van vorig seizoen heeft aan een punt genoeg om door te gaan naar de volgende ronde, maar volgens Van de Beek is het lastig om op een punt te spelen. "We willen ons gewoon plaatsen. Normaal ben je al door met tien punten, maar dat is nu niet zo. Een gelijkspel is genoeg, dus ben je in je achterhoofd wel een beetje bezig met welke stand je geplaatst bent. Maar uiteindelijk hebben we gewoon een plan om te winnen en daar gaan we vol voor."

De Spaanse journalisten vroegen Van de Beek nog naar de vermeende interesse van Real Madrid, maar daar is de middenvelder van Ajax heel duidelijk over. "Daar ga ik nu niet over praten. Onze focus ligt op de wedstrijd van morgen en een transfer is niet aan de orde. Of de wedstrijd van morgen invloed heeft op mijn keuze om voor Real Madrid te spelen? Nee, dat heeft niks met elkaar gemeen", zegt hij stellig. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 januari 2020

  2. zondag 19 januari 2020