Ajax mist Promes tegen Valencia, Onana wél gewoon inzetbaar

9 december 2019, 15:37   Bijgewerkt: 9 december 2019, 15:58

Ajax moet het dinsdagavond in het cruciale Champions League-treffen met Valencia stellen zonder Quincy Promes. De 27-jarige aanvaller kampt met een spierblessure en moet zodoende het laatste groepsduel aan zich voorbij laten gaan. André Onana, achter wiens naam ook een vraagteken stond, is wel gewoon inzetbaar.

Dat vertelt trainer Erik ten Hag maandag op de persconferentie daags voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Promes liep een week geleden tijdens het uitduel met FC Twente (2-5) een blessure op. Daardoor moest hij afgelopen weekend de wedstrijd tegen Willem II (0-2) verstek laten gaan. "Een grote streep door de rekening, hij is een belangrijke peiler in ons aanvalspel. Labyad en Neres zijn er ook al niet bij", aldus Ten Hag.

De coach heeft beter nieuws over Onana, die zich vanwege hamstringklachten in het ziekenhuis heeft laten onderzoeken. "Onana heeft MRI gemaakt, daarop was niks te zien", zegt de trainer, die vooralsnog dus geen beroep hoeft te doen op tweede doelman Bruno Varela. Bij tegenstander Valencia is eerste keeper Jasper Cillessen er niet bij. De oud-Ajacied kampt met een kuitblessure.

Ajax kan zich dinsdag voor eigen publiek plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De Amsterdammers hebben aan een gelijkspel tegen Valencia voldoende om de volgende ronde veilig te stellen. Verliest de Eredivisie-koploper, dan gaat het bij een nederlaag van Chelsea tegen Lille alsnog naar de achtste finales. Bij een overwinning is Ajax zeker van de groepswinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen