Voorstelrondje: alle deelnemers van het WK voor clubteams

11 december 2019, 12:00

Met Liverpool als grote favoriet begint vandaag (woensdag) in Qatar het WK voor clubteams. Op het internationale voetbaltoernooi gaan de beste voetbalclubs van zes continenten de komende twee weken uitmaken wie zich een jaar lang wereldkampioen mag noemen. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn de enige Nederlandse spelers op dit toernooi, waarvoor Vincent Janssen (Monterrey) geblesseerd afhaakte.

Na de Verenigde Arabische Emiraten vorig jaar is het dit jaar de beurt aan een andere oliestaat om het toernooi te organiseren. De Qatarese hoofdstad Doha vormt de komende twee weken het decor voor de zestiende editie van het WK voor clubteams, dat woensdag van start gaat met de wedstrijd tussen Al-Sadd SC en debutant Hienghène Sport. De winnaar van de Champions League, Liverpool, stroomt pas in de halve finale van het toernooi in. Zij spelen op 18 december hun eerste wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. De finale van het toernooi wordt gespeeld in het Khalifa International stadion en staat gepland voor zaterdag 21 december.

Voorstelrondje

Al-Sadd FC (Qatar)

Espérance Sportive de Tunis (Tunesië)

Deze Tunesische club is al drie keer achter elkaar kampioen geworden in eigen land en kroonde zich ruim drie maanden geleden tot de winnaar van de Afrikaanse Champions League. De Afrikanen stromen in de kwartfinale in en treffer daar Al-Hilal uit Saudi-Arabië. Het is na 2011 en 2018 de derde keer dat de Tunesiërs van de partij zijn op dit toernooi. Vorig jaar werden Espérance Sportive de Tunis vijfde nadat de ploeg in de kwartfinale direct was uitgeschakeld.

Al-Hilal (Saudi-Arabië)

Al-Hilal won de Arabische Champions League op basis van twee wedstrijden en plaatste zich op die manier voor dit WK. Bij de Arabische club stonden in het verleden onder andere Aad de Mos en Willem van Hanegem aan het roer als trainer. Met Sebastian Giovinco en Bafetimbi Gomis heeft het twee uitstekende spitsen, die eerder bij Europese topclubs speelden, in de gelederen. De ploeg staat momenteel bovenaan in de eigen competitie.

Liverpool (Engeland)

{image[338629][right-half][]}Monterrey (Mexico)

Vincent Janssen mocht zich met Monterrey verheugen op deelname aan het wereldkampioenschap. Maar een blessure verpest dat voor de voormalig Eredivisie-topscorer. Janssen moet toekijken of de winnaar van de CONCACAF Champions League de kwartfinale weet te overleven. Komende zaterdag spelen de Mexicanen tegen de winnaar van Al-Sadd - Hienghène Sport. Daarna wacht Liverpool, mits Monterrey de kwartfinale wint. De Mexicaanse club doet voor de vierde keer mee aan het WK voor clubteams en heeft als derde plek de beste klassering.

Hienghène Sport (Nieuw-Caledonië)

De ploeg uit Nieuw-Caledonië werd knap de winnaar van de Champions League in Oceanië. De club is pas in 1997 opgericht en behaalde nog maar weinig successen. Het won twee keer de beker in eigen land en werd in 2017 voor het eerst kampioen. Dit wordt dan ook de eerste keer dat de club meedoet aan het WK voor clubteams.

CR Flamengo (Brazilië)

Programma

Woensdag 11 december, 18:30 uur in Jassim Bin Hamadstadion, Doha

1. Play-off: Al-Sadd FC – Hienghène Sport

Zaterdag 14 december, 15:00 uur in Jassim Bin Hamadstadion, Doha

2. Kwartfinale: Al-Hilal – Espérance Tunis

Zaterdag 14 december, 18:30 uur in Jassim Bin Hamadstadion, Doha

3. Kwartfinale: Monterrey – winnaar wedstrijd 1

Dinsdag 17 december, 18:30 uur in Khalifa International stadion, Doha

4. Halve finales: Flamengo – winnaar wedstrijd 2

Woensdag 18 december, 18:30 uur in Khalifa International stadion, Doha

5. Halve finale: Liverpool – winnaar wedstrijd 3

Dinsdag 17 december, 15:30 uur in Khalifa International stadion, Doha

6. Vijfde/zesde plaats: verliezer wedstrijd 2 – verliezer wedstrijd drie

Zaterdag 21 december, 15:30 uur in Khalifa International stadion, Doha

7. Derde/vierde plaats: verliezer wedstrijd 4 – verliezer wedstrijd 5

Zaterdag 21 december, 18:30 uur in Khalifa International stadion, Doha

8. Finale: winnaar wedstrijd 4 – winnaar wedstrijd 5

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen