Spoorboekje: Ajax gaat voor kwalificatie knock-outfase CL

Spoorboekje: Ajax gaat voor kwalificatie knock-outfase CL

10 december 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 10 december.
Wedstrijden

Red Bull Salzburg - Liverpool (18.55 uur)
Na de misstap tegen Napoli op Anfield moet regerend titelhouder Liverpool nog alle zeilen bijzetten om plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen. De ploeg van Jürgen Klopp moet daarvoor minimaal een punt halen op bezoek bij RB Salzburg. De Oostenrijkers staan op de derde plek en hebben drie punten achterstand op koploper Liverpool. Zij moeten dan ook winnen om door te gaan naar de volgende ronde. 

Ajax - Valencia (21.00 uur)
Na de winst in Lille van twee weken geleden staat Ajax er florissant voor in Groep H, maar het is nog allesbehalve zeker van de volgende ronde. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om door te gaan naar de volgende ronde, maar zijn bij een nederlaag - mits thuis Chelsea thuis wint van het al uitgespeelde Lille - ook gewoon uitgeschakeld. De generale repetitie tegen Willem II liep uit op een blamage. Kan Ajax zich revancheren na deze nederlaag en zich 'gewoon' plaatsen voor de volgende ronde?

Chelsea - OSC Lille (21.00 uur)
Chelsea verzuimde twee weken geleden om te winnen in Valencia, maar heeft de plaatsing voor de volgende ronde nog altijd in eigen hand. Het staat weliswaar op de derde plek, maar wanneer Chelsea thuis wint van Lille is het door naar de volgende ronde, ongeacht het resultaat bij Ajax - Valencia. De vorm van de Londenaren is echter niet bijster goed. Drie van de laatste vier competitiewedstrijden gingen namelijk verloren door de ploeg van Frank Lampard. Nu Chelsea in de komende transferperiode weer spelers mag kopen is overwintering in Europa een interessante extra troef om in te zetten bij het binnenhalen van nieuwe spelers. Winst is dus een must. 

Voetbal op tv

18.55 uur: RB Salzburg – Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel
18.55 uur: Napoli – RC Genk, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Ajax – Valencia, Veronica, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Chelsea – Lille, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Borussia Dortmund – Slavia Praag, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Olympique Lyon – Leipzig, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Internazionale – FC Barcelona, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020