Gehuurde Dreyer weer belangrijk als invaller: "In januari om tafel"

Gehuurde Dreyer weer belangrijk als invaller: "In januari om tafel"

9 december 2019 – Anders Dreyer klopt op de deur bij sc Heerenveen. De Deen was vorige week al belangrijk met een assist en was zondag in zijn invalbeurt tegen RKC Waalwijk opnieuw doorslaggevend met een assist én een goal. "Veel meer kun je niet doen als invaller", sprak hij.De 21-jarige Deen wordt dit seizoen gehuurd van het Engelse Brighton & Hove Albion, maar is in Friesland geen basisspeler. Hij stond dit seizoen nog geen enkele keer in de basiself en moet het doen met invalbeurten van maximaal een half uur. Tegen RKC gunde Johnny Jansen hem twintig minuten. Na de gelijkmaker van RKC beslistw Dreyer de wedstrijd eigenhandig in Fries voordeel met een fraaie goal en assist. "Ik moet elke minuut die ik krijg laten zien wat ik kan", sprak hij in de Leeuwarder Courant.

Even was er de twijfel of de assist van Dreyer op Jens Odgaard wel doorging vanwege buitenspel. "Het voelde geweldig toen de scheidsrechter naar het midden wees. Als aanvaller wil je beslissend zijn. Dat was ik vandaag. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Dat meen ik echt."

Of de aanvaller tot het einde van het seizoen bij Heerenveen blijft is nog maar de vraag. In de winterstop gaat zijn zaakwaarnemer namelijk in gesprek met Brighton. "Uiteindelijk bepaal ik zelf over mijn toekomst", zei hij. "In principe kan Brighton me terughalen in januari, dan gaat mijn zaakwaarnemer om tafel. Het hangt er vooral vanaf wat ik zelf wil. Ik moet spelen bij de club waar ik de meeste kansen krijg. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik ga elke dag met plezier naar de club."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021