ErediVisie: comeback PSV, Deens dynamiet en Marsman

9 december 2019, 12:06

Door de nederlaag van Ajax in eigen huis tegen Willem II leek het een zeer bijzonder weekend te worden, maar in de daarop volgende twee dagen was het bij tijd en wijle moeilijk om de ogen open te houden bij de Eredivisie-wedstrijden. Driemaal werd het doelpuntloos gelijk, terwijl ook FC Groningen en FC Utrecht totaal niet vermaakten. AZ deed wel wat het de laatste tijd immer doet en PSV leek eindelijk weer eens ouderwets. Dat en meer in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Comebacks bij PSV

PSV lijkt in alle opzichten weer terug te zijn. Hoewel de tegenstander 'slechts' Fortuna Sittard was, ging het weer ouderwets bij de Eindhovenaren. Eredivisie-topscorer Donyell Malen heeft het net weer gevonden en ook Ibrahim Afellay maakte zijn rentree bij de geplaagde ploeg. En ook dat deed denken aan een eerdere periode bij PSV: destijds riep het publiek om een invalbeurt van Erick Guriérrez, ditmaal was het de beurt aan Afellay. Mark van Bommel – hij leek ook weer een stuk ouderwets zelfverzekerder – ging overstag en gunde Afellay zijn rentree bij een ouderwets avondje PSV. 

{image[337479][right-half][]}Gouden wissels

Het was het weekend van de invallers. Maar liefst vier spelers kwamen van de reservebank om vervolgens een doelpunt te maken. In het geval van Anders Dreyer, Bart Ramselaar en Damil Dankerlui was het beslissend, terwijl Cody Gakpo bij PSV de vijfde treffer maakte. FC Utrecht-middenvelder Ramselaar was de snelste van de vier en scoorde binnen twaalf minuten na zijn wissel de enige treffer van de wedstrijd. Dreyer had er bij Heerenveen iets langer voor nodig, maar had naast een doelpunt ook nog eens een assist in huis en besliste de wedstrijd eigenhandig in Fries voordeel. Dankerlui maakte namens Willem II de 0-2 tegen zijn oude club Ajax en maakte de Tilburgse verrassing in Amsterdam compleet.

Deens dynamiet Heerenveen

De meeste spelers uit een vreemd land in dienst van sc Heerenveen komen uit Denemarken: 26 Deense spelers droegen ooit het shirt van de Friezen. In navolging van onder andere Jon Dahl Tomasson maken nu Jens Odgaard (na een moeizame start weliswaar) en Anders Dreyer naam en faam bij sc Heerenveen en dat terwijl de Deense captain Daniel Hoegh nog altijd op de bank zit in het Abe Lenstra Stadion. Het Deense succes werpt met de vijfde plaats zijn vruchten af: hoe ver reikt het Deense dynamiet dit seizoen?

{image[338581][left-half][]}Marsman (on)gelukkig met penalty's 

Nick Marsman ging bij Feyenoord in korte tijd van schlemiel tot held in de wedstrijd tegen Vitesse. De keeper veroorzaakte vroeg in de wedstrijd een penalty door opzichtig een duw uit te delen. Hij stopte echter de strafschop van Tim Matavz, waardoor hij voor de tweede keer op een rij de nul hield aan de kant van de Rotterdammers. De doelman zal wel beter op zijn tellen moeten passen, want sinds het seizoen 2014-2015 is er geen enkele keeper die zoveel penalty's veroorzaakte als hij (drie) en dat terwijl hij toch lang niet altijd een basisplaats had bij zijn clubs. Integendeel zelfs...

Jay Briessen

VVV-Venlo heeft het na de trainerswissel alleraardigst op de rit gekregen: eerst werd er gewonnen van FC Twente en afgelopen weekend werd ook FC Emmen aan de zegekar gebonden. De 1-0 nederlaag tussendoor tegen AZ is gezien de vorm van de Alkmaarders geen schande, voor coach Jay Driessen, die in elk geval de mentaliteit en de werklust heeft teruggebracht bij de Limburgers, die zodoende opeens op de veilige vijftiende plaats staan. Toch was de coach niet geheel tevreden en na het duel met Emmen was Jay over de gemiste kans flink aan het Briessen. "Als ik een geweer had, had ik er misschien een paar neergeschoten", bromde de coach over zijn spitsen. We kunnen dus nog meer verwachten in Venlo…

En dan nog even dit…

Yé Boah, afspelen!

Het regende veel dit weekend, maar geen doelpunten

Gyrano's gebed zijn assists

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen