Kaarten: Onana, Promes en Martínez op scherp in de CL

Kaarten: Onana, Promes en Martínez op scherp in de CL

9 december 2019 – Het is voor Andre Onana, Quincy Promes en Lisandro Martínez zaak dat ze dinsdagavond geen gele kaart pakken in de Champions League. De doelman van Ajax werd tegen zowel Lille als Valencia in het heenduel op de bon geslingerd door de arbitrage en weet dat hij bij nog een gele kaart geschorst zal worden. Ook Martínez (Valencia en Chelsea) en Promes (Valencia en Chelsea) gingen op de bon.

In de groepsfase van de Champions League worden spelers bij drie gele kaarten geschorst. Onana pakte in de eerste twee duels tegen Lille en Valencia een gele kaart, waardoor hij zich niet nog een prent kan permitteren. Ajax kreeg uit tegen Valencia ondanks de 0-3 overwinning liefst zes gele kaarten. Naast Onana kregen ook Joël Veltman, Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez, Quincy Promes en Daley Blind een gele kaart voorgehouden in de sinaasappelstad.

Voor allen was het hun eerste kaart in de groepsfase. Martinez en Dusan Tadic gingen tijdens het eerste duel tegen de Londenaren op de bon, waardoor eerstgenoemde ook op zijn tellen moet passen. Promes kreeg bij de return tegen Chelsea (4-4) ook geel, waardoor hij op scherp staat en niet de mist in mag gaan. Overigens zijn Promes en Onana nog serieuze twijfelgevallen voor het allesbeslissende duel met Valencia. 

gerelateerd