Cillessen niet inzetbaar voor cruciaal duel met Ajax

9 december 2019, 12:39   Bijgewerkt: 9 december 2019, 13:43

Jasper Cillessen is er dinsdagavond niet bij als Valencia het opneemt voor de Champions League tegen Ajax. De doelman raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn kuit en is niet op tijd weer fit om dinsdag in het doel te staan: hij ontbrak ook maandag op de training en reist niet meer naar Amsterdam. Reservekeeper Jaume Domenech zal zijn plek onder de lat overnemen.

Dat laat Valencia weten. De Oranje-international raakte zaterdagavond in de wedstrijd tegen Levante geblesseerd en moest zich bij een 2-0 achterstand laten wisselen. Uit de MRI-scan die hij maandagochtend liet maken is gebleken dat de doelman niet fit genoeg is om dinsdag aan te aftrap te verschijnen. Hoelang Cillessen precies uit de roulatie is met de kwetsuur is nog niet bekend. In elk geval zit hij niet bij de selectie van Valencia.

Ajax en Valencia strijden dinsdagavond om een plek bij de eerste twee in Groep H van de Champions League. De Amsterdammers hebben genoeg aan een gelijkspel, terwijl Valencia eigenlijk moet winnen – ervan uitgaand dat concurrent Chelsea thuis wint van Lille – om nog door te gaan naar de volgende ronde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen