Bezorgde Guardiola: "Kunnen ons niet meten met dat niveau"

9 december 2019, 10:38

Josep Guardiola ging zaterdagavond tegen Manchester United voor de vierde keer dit seizoen onderuit, dat is al evenveel als in het gehele vorige seizoen. De Spaanse oefenmeester is kritisch en denkt dat zijn elftal zich momenteel niet kan meten met de Europese topclubs.

Door het pijnlijke verlies op eigen veld is de achterstand op koploper Liverpool inmiddels veertien punten. Een derde Premier League-titel op een rij is dus wel heel ver weg voor Manchester City, zo weet ook Guardiola. "We staan ver achter door de fouten die we zelf hebben gemaakt, door de kwaliteit van onze tegenstanders en door randzaken waar we niks aan kunnen doen. Dat is de realiteit, maar we moeten verder. Het seizoen is nog lang", sprak hij na afloop van de wedstrijd tegen United tegenover de Engelse media.

Na de derby tegen Manchester United heeft de Spanjaard complimenten over voor de tegenstander, maar spreekt hij zijn zorgen uit over zijn eigen ploeg. "Manchester United heeft de kwaliteiten om dodelijk te zijn in de omschakeling, dat hebben ze geweldig gedaan", zei hij. "Met dat niveau krijg je ook te maken in Europa. Clubs als Liverpool, FC Barcelona, Real Madrid en Juventus kunnen dat ook. We zijn misschien wel niet in staat om ons met die clubs te meten. We moeten daar mee leven en zo snel mogelijk beter worden."

Manchester City speelt woensdagavond weer voor de Champions League. De Citizens nemen het dan op tegen Dinamo Zagbreb. Het is de laatste wedstrijd van de groepsfase, City is voorafgaand aan deze wedstrijd al zeker van de groepswinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen