Afellay maakt rentree: "Dit was een kippenvelmomentje"

Afellay maakt rentree: "Dit was een kippenvelmomentje"

9 december 2019 – Ibrahim Afellay maakte na ruim zevenhonderd dagen zijn rentree in het voetbal. De 33-jarige middenvelder speelde twee jaar geleden zijn laatste wedstrijd, toen nog voor Stoke City in de Premier League tegen Chelsea. De manier waarop hij werd onthaald door de fans van PSV roerde hem tot emotie. "Dit is onbeschrijfelijk", zei hij.

Hij kwam bij een 4-0 voorsprong tegen Fortuna Sittard in het veld voor Denzel Dumfries. Gelijk kreeg hij de aanvoerdersband terug om zijn arm en onder luid applaus betrad hij het veld. Beter kon niet, volgens hem zelf. "Dit was wel een kippenvelmomentje", zei hij na afloop tegen het Eindhovens Dagblad. "Dit heeft een grote invloed op mij. Het is onbeschrijfelijk als je zo wordt verwelkomd." De 53-voudig international maakte zijn rentree na een slepende kruisbandblessure, een kwetsuur die hij al twee keer eerder opliep. "Ik heb heel diep gezeten, maar ben blijven geloven dat dit mogelijk was. Ik heb er alles voor gedaan en gelaten en wilde dat van mezelf kunnen zeggen als ik in de spiegel keek. Tegenslagen maken je groter en sterker en daarmee ontwikkel je een bepaalde persoonlijkheid."

Afellay speelde de voorbije maanden al aardig wat wedstrijden in Jong PSV, maar moest geduldig wachten op zijn eerste minuten in de hoofdmacht. Toen PSV in de tweede helft uitliep naar een ruime voorsprong mocht hij dan eindelijk invallen van Mark van Bommel. "Het begon een beetje in de tweede helft. Toen zong het publiek al mijn naam. Ik had er vooraf niet op gerekend, maar bijna een heel stadion scandeert jouw naam. Dan is er op een gegeven moment geen houden meer aan", glunderde hij.

gerelateerd