Grillige en peperdure Cerny worstelt in Utrecht: "Het valt tegen"

10 december 2019, 07:47

Hij was afgelopen zomer de duurste aankoop van het ambitieuze FC Utrecht, maar heeft eigenlijk nog niets laten zien: Vaclav Cerny. De buitenspeler die voor 750.000 euro overkwam van Ajax begon tijdens de eerste seizoenswedstrijd in de basis, waar hij in de veertien rondes daarna niet meer stond. Zondag kreeg hij tegen FC Groningen (0-1) weer eens de kans. Tevreden is de Tsjech niet.

FC Utrecht verloor drie duels op rij en scoorde daarin niet één keer. Trainer John van den Brom blies hoog van de toren en riep dat na het duel met Fortuna Sittard (0-1) dat hij zou ingrijpen. Het bleef bij twee wijzigingen: Cerny voor Jean-Christophe Bahebeck en Mark van der Maarel voor Leon Guwara.

"Ik mis de dingen die wat extra's brengen"

Lees ook: Cerny strijdt voor kans bij Utrecht

Cerny praat als een prof: hij weet dat de zege het belangrijkste was. Toch blijft zijn eigen matige vorm hem bezighouden. De oud-Ajacied speelde dit seizoen nog geen enkele keer negentig minuten voor Utrecht en scoorde alleen twee keer in Jong FC Utrecht. "Ik moet er hard voor werken en dat doe ik. Mijn eigen prestaties vallen tegen, ik ben nog niet op mijn best", is hij eerlijk. "Dat is misschien ook niet gek als je nooit negentig minuten speelt? Ik zoek het gewoon bij mezelf en de afgelopen periode zit ik er iets beter in. Je moet het altijd bij jezelf zoeken. Nu is de kans er weer en ga ik er vol voor. Hopelijk sta ik er volgende week weer in. Ik heb weer de hele week om goed te trainen en hopelijk heb ik iets laten zien."

Overwinning als lichtpunt

Waar Cerny wel tevreden mee is, is de overwinning. Die kwam als geroepen voor de Domstedelingen. "Dit was echt nodig. We zitten in een fase dat elke overwinning telt en heel belangrijk is voor ons. Het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint. Dat stond op nummer één. In de eerste helft vond ik ons prima spelen, alleen zakte het daarna een beetje weg. We hebben zoveel kwaliteit in het team dat we hem toch eruit trekken. Het lukte ons de afgelopen weken ook niet echt om mooi positiespel te spelen, maar dat lukte nu wel in de eerste helft. Uiteindelijk moet je wel kansen creëren en dat lukte weer niet. Daar moeten we naartoe." Of dat gaat gebeuren met of zonder Cerny, zal snel blijken.

Door: Remco Jacobi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen