Dit deden de Europa-opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

8 december 2019, 23:10   Bijgewerkt: 9 december 2019, 10:26

De Nederlandse clubs komen midweeks voorlopig voor het laatst in actie in de Champions- en Europa League. Ajax speelt een cruciaal duel tegen Valencia, AZ gaat op bezoek bij Manchester United op jacht naar de koppositie, terwijl Feyenoord gaat voor een ultiem scenario om door te gaan. PSV speelt nog om des keizers baard tegen  Rosenborg BK. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

Levante – Valencia: 2-4

Een rampmiddag dreigde zaterdag voor Valencia, dat na twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen Levante en Jasper Cillessen zag uitvallen met een handblessure. De Nederlander was al een twijfelgeval, startte toch en lijkt nu het duel met Ajax te moeten missen. Zonder de landgenoot op doel boog Valencia mede dankzij twee goals van Kevin Gameiro de wedstrijd nog volledig om: 2-4.

Everton – Chelsea 3-1

Twee dagen na het ontslag van Marco Silva van Everton kon Chelsea geen vuist maken tegen de in nood verkerende ploeg. Interim-trainer Duncan Ferguson Everton spelen als een vechtmachine en daar had een slap Chelsea geen enkel antwoord op. Het is voor de ploeg van Frank Lampard de derde nederlaag in de laatste vijf officiële duels.

 

OSC Lille – Stade Brest 1-0

Net als een week eerder tegen Olympique Lyon had de nummer laatst uit de poule van Ajax aan een treffer van Victor Osimhen genoeg voor de volle buit. Door de tweede zege op rij steeg de Franse formatie naar de derde plaats in de Ligue 1: bovendien zou een zege of gelijk van Lille bij het in mindere vorm verkerende Chelsea goed nieuws zijn voor Ajax, dat dan sowieso geplaatst is. Daardoor is de beterende vorm van Lille potentieel goed nieuws voor de Amsterdammers. 

AZ

{image[338570][right-half][]}Manchester City – Manchester United 1-2

Een ijzersterk Manchester United deelde in de stadsderby een gigantische dreun uit aan Manchester City. De bezoekers sloegen binnen een half uur twee keer toe, zagen dat City worstelde met het organisatorisch sterke United en wonnen net als in 2018 in het Etihad Stadium (1-2). De Alkmaarders kunnen hun borst natmaken, want midweeks won United ook al van Tottenham Hotspur. 

 

Rad – Partízan Belgrado 1-2

De nummer drie uit de poule van AZ had in de derby tegen Rad de nodige moeite met de thuisploeg, maar dankzij treffers van Umar Sadiq en Seydouba Soumah kwam het wel tot een zege. 

 

Astana FK is al uitgespeeld in de competitie.

Feyenoord

Belenenses - FC Porto 1-1

FC Porto gaat niet met een goed gevoel naar de cruciale ontmoeting met Feyenoord. Na zes zeges in de laatste zeven officiële wedstrijden kwam het tegen Belenenses niet tot een overwinning, waardoor Benfica – dat wel won – in de Portugese titelstrijd uitloopt. Alex Telles maakte na een half uur de openingstreffer van André Santos ongedaan middels een strafschop, maar verder dan dat kwam het niet.

Young Boys – FC Luzern 1-0

De koploper van Zwitserland had een enorm zware middag in eigen huis tegen laagvlieger FC Luzern, dat de laatste vijf officiële wedstrijden verloor. Een eigen doelpunt van Pascal Schürpf was genoeg voor de minimale zege voor Young Boys, dat overigens wel een groot veldoverwicht had. 

 

Rangers – Celtic 0-1

Voor Rangers stond de finale in de League Cup op het programma, maar die werd verloren door een treffer van Christopher Jullien. Wel kreeg Alfredo Morelos vanaf elf meter de kans om de gelijkmaker te maken, nadat hij werd neergehaald door Nederlander Jeremie Frimpong, die rood kreeg. Morelos miste vanaf elf meter en Rangers kwam niet meer tot scoren, waardoor de prijzendroogte die werd ingezet in 2011 blijft voorduren. 

PSV

Rosenborg BK is al uitgespeeld in de competitie.

Sporting Portugal – Moreirense 1-0

Makkelijk ging het niet voor Sporting Portugal in eigen huis, maar de goede reeks werd uiteindelijk wel doorgezet van Sporting. Luiz Phellype maakte twintig minuten voor het einde het enige doelpunt op aangeven van Jérémy Mathieu. Niet lang daarna kreeg Iago Santos van Moreirense zijn tweede gele kaart, waarna het duel gespeeld was. 

Wolfsberger – LASK Linz 1-3

Na de pijnlijke nederlaag tegen concurrent Rapid Wien won LASK Linz ditmaal wél van een andere concurrent: door treffers van Petar Filipovic, Samuel Tetteh en Dominik Frieser werd het duel over de streep getrokken, al werd het een kwartier voor tijd nog wel spannend door een aansluitingsgoal van Shon Weissman. Maar Frieser besliste het duel met de derde treffer namens LASK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen