Sevilla komt zonder De Jong niet verder dan gelijkspel

8 december 2019, 22:59

Sevilla heeft op bezoek bij Osasuna averij opgelopen in de strijd om de bovenste plekken van de Spaanse Primera Division. De ploeg kwam in een intense wedstrijd nog wel op voorsprong, maar zag de thuisploeg voor rust nog langszij komen. Door het 1-1 gelijkspel is het gat met koplopers Real Madrid en Barcelona nu drie punten. Luuk de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank.

Sevilla is al tien wedstrijden ongeslagen en staat daardoor op een verdienstelijke derde plaats in Spanje. Na de eerdere overwinningen van Real Madrid en FC Barcelona dit weekend was het voor Sevilla zaak om te winnen om in het spoor te blijven van de koplopers.

De beginfase was in ieder geval voor Osasuna, want de thuisploeg raakte al na vijf minuten spelen de paal. Na tien minuten spelen was het echter Sevilla, met Luuk de Jong op de bank, wat op voorsprong kwam. Munir El Haddidi nam een dieptebal schitterend aan en krulde nog mooier raak in de bovenhoek: 0-1. Hierna lag de wedstrijd lange tijd stil door een heftige botsing in het doelgebied van Sevilla. In de extra tijd van de eerste helft kwam de thuisploeg langszij en deze goal was nog mooier dan de eerste. Adrian Lopez hakte de bal geweldig op Ezequiel Ávila en die schoot de bal kiezelhard in het doel:1-1.

In de tweede helft ontspon zich een waar voetbalgevecht. Osasuna moest na een uur spelen door met tien man na een tweede gele kaart voor Oier. Tien minuten hierna leek Sevilla de ultieme kans te krijgen op de voorsprong, maar op aanraden van de VAR werd de gegeven penalty teruggedraaid. In de slotfase waren er nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Osasuna, maar een goal viel er niet meer.