Sparta en Heracles Almelo imponeren en winnen niet

Sparta en Heracles Almelo imponeren en winnen niet

8 december 2019 – Sparta Rotterdam en Heracles Almelo hebben zondagmiddag de toch al saaie Eredivisie-speelronde in stijl afgesloten. De wedstrijd begon al niet spraakmakend, er waren voor beide ploegen een paar kansen, maar na 45 minuten spelen stond de brillenstand nog op het scorebord. Ook de tweede helft schotelden ze niet veel beter voor. Een mooi applaus voor de overleden Pim Verbeek was het enige lichtpuntje tijdens deze saaie wedstrijd.De club uit Spangen wilde het thuispubliek graag een overwinning bezorgen, nadat ze in de vorige speelronde met 4-0 onderuit gingen in Tilburg. Een resultaat behalen tegen Heracles, dat in goede vorm verkeerde en met Cyriel Dessers de topscorer van de Eredivisie hadden voor deze speelronde, was dus meer gewenst op Het Kasteel. 

Het spel was in de openingsfase niet vermakelijk. De steekpassen en voorzetten waren allemaal net te hard, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Een mogelijk goede steekpass van Bryan Smeets werd voorkomen door Orestis Kiomourtzoglou door zijn hand opzettelijk uit te steken. Hierdoor ontving hij de tweede gele kaart van de wedstrijd. Twee minuten ervoor was het namelijk Jurgen Matthey die al een gele prent achter zijn naam kreeg door een harde overtreding te maken op Cyriel Dessers.

Wie geen gele kaart kreeg voor een overtreding was Mohamed Rayhi. Zijn overtreding resulteerde wel in een vrije trap op een mooie plek voor de uitploeg. Mohammed Osman legde de bal klaar en schoot de bal richting de kruising. Door het handje van Ariel Harush kwam de thuisploeg niet op achterstand. De grootste kans van de eerste helft ging zo verloren, maar hoogstaand was het geen seconde van beide kanten. 

In de tweede helft was er nog genoeg tijd over om wat aan de brillenstand te doen. Maar ook de tweede helft begon niet spraakmakend. Er lagen weer veel spelers met kleine pijntjes op de grond en de minuten gingen tergend langzaam voorbij, waardoor het ritme nooit in de wedstrijd kwam. In de 63e minuut leefde het stadion weer op. Iedereen ging staan en applaudisseerde voor de onlangs overleden Pim Verbeek. Een mooi moment in een zeer slechte wedstrijd. 

Beide trainers probeerden met wissels nog wat te forceren, maar het mocht niet baten. Vlak voor het eindsignaal kreeg Ragnar Ache nog een redelijk grote kans, maar hij schoot van net buiten de zestien hoog over. De thuisploeg eindigde wel met een speler meer de wedstrijd. De net ingevallen Joey Konings raakte met zijn schoen het hoofd van een Spartaan en moest van de scheidsrechter het veld verlaten.

De resterende tijd was niet genoeg voor Sparta om met een man meer toe te slaan, waardoor het dus bij een doelpuntloos gelijkspel bleef. Door het gelijkspel wordt Heracles ingehaald op de ranglijst door SC Heerenveen en FC Utrecht en zijn nu terug te vinden op de zevende plaats. De Spartanen staan nog steeds op een keurige elfde plaats, al verkeert het niet in grootse vorm.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 7, Dirk Abels 6, Bart Vriends 6, Jurgen Mattheij 5.5, Lassana Faye 6.5, Adil Auassar 5.5, Abdou Harraoui 5.5 (59' Deroy Duarte ), Mohamed Rayhi 6 (64' Laros Duarte 5.5), Ragnar Ache 5, Bryan Smeets 5.5, Halil Dervisoglu 5 (77' Joël Piroe -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5, Tim Breukers 5.5, Robin Pröpper 5.5, Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 6, Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Alexander Merkel 6, Mohammed Osman 6, Dabney Dos Santos 5 (85' Joey Konings -), Cyriel Dessers 5, Mauro Junior 5.5 (89' Bijleveld -)

Man of the match: Ariel Harush
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020