Celtic wint vierde beker op rij ondanks rode kaart voor Frimpong

8 december 2019, 18:04

Celtic heeft Rangers zondagmiddag van de eerste hoofdprijs sinds 2011 gehouden. In de finale van de League Cup won de ploeg van Neil Lennon met 0-1, ondanks dat het na rood van Nederlander Jeremie Frimpong (op archiefbeeld) bijna een half uur met een man minder stond. Een gemiste strafschop Alfredo Morelos werd Rangers fataal.

De jonge Nederlander Frimpong begon in de basis bij Celtic en zag hoe zijn ploeggenoot Christopher Jullien op aangeven van Ryan Christie na exact een uur de score opende in de finale op Hampden Park, maar niet veel later ging het pijnlijk mis voor de bezoekers – die in de Schotse competitie twee punten boven de eeuwige rivaal staan.

Frimpong werkte Morelos naar de grond en de doorgebroken spits kon zo zijn doelkans niet verzilveren. Wel kreeg de Nederlander een rode kaart voor zijn overtreding en mocht de spits vanaf elf meter aanleggen voor de gelijkmaker, maar hij faalde. Zo kreeg de veelscorende aanvaller niet de rol die hij wilde in Old Firm, want de misser werd Rangers fataal op jacht naar een hoofdprijs.

De eerste prijs sinds 2011 kwam er niet door Celtic, dat met een man minder in het laatste half uur op de been bleef. Daardoor pakken zij voor de vierde editie op rij de beker van Schotland en duurt de prijzendroogte van Rangers voort. Is dit bovendien een zware tik in aanloop naar de cruciale duels in de Europa League in de poule waarin Feyenoord ook nog door kan?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen