Leicester sterker op plek twee, Vardy blijft maar scoren

Leicester sterker op plek twee, Vardy blijft maar scoren

8 december 2019 – Leicester City heeft de tweede plaats in de Premier League steviger in handen gekregen zondagmiddag. De ploeg profiteerde volop van de nederlaag van Manchester City door op bezoek bij Aston Villa ruim te winnen (1-4). Opnieuw was er een hoofdrol voor aanvaller Jamie Vardy, die tweemaal scoorde en op gelijke hoogte kwam met Ruud van Nistelrooy.Met zijn treffer na twintig minuten opende Vardy niet alleen de score, het betekende zijn achtste treffer op rij – iets dat hem in 2015 ook lukte en met zijn record op gelijke hoogte kwam met Van Nistelrooy, die dat net als Vardy tweemaal deed. De aanvallers vormen zodoende samen een illuster duo. Wel had Leicester het geluk dat Anwar El Ghazi na tien minuten voor open doel de bal op de lat in plaats van in het doel werkte.

De aanvaller nam een kwartier voor tijd ook de vierde en laatste treffer van Leicester City voor zijn rekening, op aangeven van Dennis Praet (1-4). Het betekende de achtste (!) overwinning op rij met bizarre doelcijfers: 28 voor, 2 tegen. De goede vorm brengt Leicester niet alleen stevig op de tweede plaats, ook is het vooralsnog de enige serieuze uitdager van koploper Liverpool. Krijgt het sprookje van 2015 een serieus vervolg?

Norwich City – Sheffield United 1-2
Het duel tussen de tweede gepromoveerde ploegen eindigde zoals de verhoudingen dit seizoen in de Premier League. Hoewel de ploeg van Tim Krul op voorsprong kwam via Alexander Tettey en een goal van Teemu Pukki werd afgekeurd, won het verrassend goed presterrende Sheffield ook op Carrow Road. Binnen tien minuten na de pauze van Enda Stevens en George Baldock was het tij volledig gekeerd.

Overige uitslag:
Newcastle United – Southampton 2-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020