Marsman over penalty: "Door VAR moet alles volgens de regels"

8 december 2019, 16:14

Feyenoord speelde zondagmiddag op bezoek bij Vitesse bloedeloos gelijk. Nick Marsman vertolkte een hoofdrol namens de Rotterdammers en ging in korte tijd van schlemiel naar held. De keeper veroorzaakte in de openingsfase van de wedstrijd een penalty door een opzichtige duw uit te delen. Hij maakte zijn fout echter goed en stopte de penalty van Tim Matazv.

"Was een natuurlijke reactie om hem een duwtje te geven en bal te pakken. Ik was me er niet van bewust dat ik een overtreding maakte", zei hij in gesprek met Feyenoord TV. "Bazoer gaf zelf al toe dat hij makkelijk ging liggen." Marsman pakte vervolgens de inzet van Matavz, maar Pol van Boekel oordeelde dat de keeper te vroeg van zijn lijn was en werd teruggefloten. Uit de beelden bleek dat Marsman niks verkeerd deed, waardoor de redding gewoon geldig was. "Ik hield met netjes aan de regels. Je moet met een been op de lijn blijven en gelukkig deed ik dat. Het wordt niet makkelijker met al die regels. Ik wil me gewoon focussen op het voetbal en het spel. Nu heb je de VAR en moet je je overal aan de regels houden."

Voor Marsman – die de plaats van de geblesseerde Kenneth Vermeer inneemt – is het alweer de tweede wedstrijd op een rij zonder tegendoelpunt. "Daar sta ik voor als keeper. Dan doe ik samen met mijn verdediging. Daar ben ik blij mee, alleen je wint niet dus dat is jammer. Op basis van de tweede helft had je hem nog kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen