Advocaat beschermt Jørgensen en complimenteert verdediging

8 december 2019, 15:12

De doelpuntendroogte van Nicolai Jørgensen baart Dick Advocaat nog geen zorgen. De trainer van Feyenoord was bovenal tevreden over het spel van de Rotterdammers op bezoek bij Vitesse (0-0), ook al verspeelde club voor de tweede keer onder zijn leiding punten.

Onder meer Jørgensen miste in de slotfase een dot van een kans, zoals hem dat vorige week tegen PEC Zwolle ook al overkwam. Advocaat wanhoopt bij FOX Sports echter niet. "Hij was ongelukkig in zijn afwerking, maar hij heeft keihard gewerkt. Maar ik ben in ieder geval erg blij dat hij negentig minuten gespeeld heeft, want dat was niet de bedoeling. Maar hij bleef staan en dat was goed."

Lees ookVitesse en Feyenoord spelen doelpuntloos gelijk in pover duel

Net als Steven Berghuis viel ook de fitheid van Feyenoord Advocaat op. "Zonder meer, Vitesse zat de tweede helft kapot. Dat is een pluspunt, ook omdat het elftal nu drie of vier keer in dezelfde samenstelling heeft gespeeld. Daarbij moet ik ook mijn complimenten geven aan dat centrale duo, want dat speelde echt geweldig", konden Eric Bottegin en Marcos Senesi op positieve woorden rekenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen