Thomas is Afellay dankbaar: "Hij is er altijd voor het team"

Thomas is Afellay dankbaar: "Hij is er altijd voor het team"

8 december 2019 – Ryan Thomas is Ibrahim Afellay onzettend dankbaar. De Nieuw-Zeelander raakte kort na zijn komst naar PSV ernstig geblesseerd en werkte samen met de 33-jarige aan zijn terugkeer. Thomas maakte tegen AZ (0-4 verlies) zijn rentree, Afellay deed dat afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard.En dat gegeven paste naadloos in de PSV-feestavond, want de Eindhovenaren wonnen eindelijk weer eens. En met overtuiging: 5-0. Heel fijn, erkent Thomas in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Zeker in zo'n fase als deze. Dat is echt fijn, dan speel je de zenuwen weg. Als wij vertrouwen hebben, zijn we ook tot veel in staat."

Lees ook: Afellay emotioneel na rentree: "Ik ben zo ongelooflijk dankbaar"

Na zijn lange knieblessure is Thomas eindelijk weer fit genoeg voor negentig minuten voetbal. Met dank aan Afellay. "Hij heeft drie keer een zware knieblessure gehad, ik één keer. Dat eist zijn tol, zoiets verandert je als speler en persoon. Hij zei tegen me: als je iets wil weten, kan je altijd met me komen praten. Hij wist wat ik moest doorstaan en hij gaf me ook vertrouwen. 'Het komt goed, het komt goed', zei hij tegen me. Daar had ik veel aan."

De rentree van Afellay zorgde daarom ook voor een lach op het gezicht bij Thomas. "Iedereen gunde het Ibi, hij is een good guy, die nooit klaagt dat hij wil spelen. Hij is er altijd voor het team. En hij is een hele grote voetballer."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021