Vitesse en Feyenoord spelen doelpuntloos gelijk in pover duel

Vitesse en Feyenoord spelen doelpuntloos gelijk in pover duel

8 december 2019 – In een bij vlagen zeer slechte wedstrijd hebben Vitesse en Feyenoord met 0-0 gelijkgespeeld. Beide teams kregen wel mogelijkheden, maar de scherpte in de afronding ontbrak, net zoals het op veel gebieden tekortschoot deze vroege zondagmiddag. Feyenoord neemt door het verzamelde punt voorlopig de vijfde plaats in de Eredivisie over, maar zowel Heracles Almelo, sc Heerenveen als FC Utrecht kunnen de Rotterdammers later vandaag weer passeren.Bij Vitesse had interim-trainer Joseph Oosting meteen ingegrepen. Keisuke Honda, de aanwinst van voorganger Leonid Slutsky, werd naar de reservebank verwezen en Vitesse zou volgens de nieuwe oefenmeester een stuk aanvallender gaan voetballen. Het meest besproken moment van dit vroege zondagmiddagduel kwam echter al voordat er überhaupt een serieuze kans was geweest. Feyenoord-keeper Nick Marsman, die nog steeds de geblesseerden Kenneth Vermeer en Justin Bijlow verving, deelde een domme duw uit in het zestienmetergebied en na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip.

Het had een droomstart kunnen betekenen voor Oosting, maar hij zag dat spits Tim Matavz de bal op Marsman schoot. Het spektakel leek compleet te worden toen scheidsrechter Pol van Boekel van oordeel was dat de penalty vervolgens opnieuw moest worden genomen na te vroeg uitkomen van Marsman. Hier zette de VAR echter een streep door. Na deze knotsgekke penaltysoap was de wedstrijd wel direct los en Riechedly Bazoer raakte vrijwel meteen daarna de lat. Even later schoot hij van afstand net over. De middenvelder liet zich in aanvallend opzicht veelvuldig gelden in het eerste bedrijf, waarin Vitesse sowieso veel van afstand schoot via onder meer Nouha Dicko, Bryan Linssen en Navarone Foor.

Slordig
Op de beste kansen van Feyenoord moesten de fans even wachten. Een volley van Berghuis in het zijnet was het meest dreigende moment na zo'n 25 minuten en de grootste Rotterdamse kans was een vrije trap van Jens Toornstra die de middenvelder tien minuten voor rust snoeihard op de lat schoot. Er gebeurde genoeg aan beide kanten en Vitesse als Feyenoord kregen dus wel wat mogelijkheden, maar het was vooral een slordige eerste helft met veel balverlies. Dit leidde pas rond de rust tot het eerste gefluit vanaf de tribunes, omdat het steeds op en neer golvende spel het slechte voetbal lange tijd nog enigszins dragelijk en vermakelijk wist te houden.

Vitesse kreeg de eerste mogelijkheden van de tweede helft, maar dat leverde opnieuw geen doelpunt op. Eerst schoot Foor net voorlangs en snel daarna kopte Linssen een voorzet van Dicko via de grond over het doel van Marsman. Voor Feyenoord was dat het moment om aan een klein offensief te beginnen. Het leverde meteen twee goede mogelijkheden op. De beste kans was tien minuten na rust voor Berghuis die vlak naast de linkerpaal mikte nadat Tyrell Malacia voor het eerst dit duel een goede voorzet had afgeleverd. De tweede kans was voor Luis Sinisterra die na een keurige sprint op Remko Pasveer schoot.

Afgekeurd doelpunt
Twintig minuten voor tijd kreeg dacht Feyenoord na lang ploeteren eindelijk op 0-1 te komen. Uit een corner kopte Eric Botteghin hard op Pasveer af, die de bal net voor de lijn wist te keren. Er werd nog hoopvol naar de VAR gekeken, maar Jochem Kamphuis oordeelde dat de bal niet volledig over de doellijn was. Dit was een paar minuten later wél het geval. Eerst raakte Orkun Kökcü op fraaie wijze de lat en in de nastoot was Luis Sinisterra trefzeker. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat Nicolai Jørgensen in de aanloop naar die treffer buitenspel stond.

In de slotfase was Feyenoord de bovenliggende partij. Vitesse, dat moe oogde, kwam er nauwelijks meer uit. Het vele balverlies uit de eerste helft bleef niettemin steeds aanwezig aan beide kanten en dus gingen veel aanvallen de mist in. Een doelpuntloos gelijkspel was dan ook de terechte afspiegeling van deze wedstrijd, al had Feyenoord de zege nog uit het vuur kunnen slepen. De beste kans in de slotfase was voor Jørgensen, maar na een pass van Toornstra wipte de Deen de bal tot zijn eigen frustratie over het doel van Pasveer. Deze slechte wedstrijd had ook geen doelpunt verdiend.

Opstellingen en beoordelingen:*
Vitesse:
Remko Pasveer 7; Julian Lelieveld 5,5, Danilho Doekhi 6 Armando Obispo 6, Max Clark 6; Matus Bero 6,5, Riechedly Bazoer 7, Navarone Foor 6,5 (81. Keisuke Honda -); Nouha Dicko 6 (75. Jay-Roy Grot -), Tim Matavz 5,5, Bryan Linssen 6,5

Feyenoord: Nick Marsman 6,5; Lutsharel Geertruida 5, Eric Botteghin 6,5, Marco Senesi 7, Tyrell Malacia 4,5; Leroy Fer 5, Jens Toornstra 6,5, Orkun Kökcü 6,5; Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 5, Luis Sinisterra 7 (88. Sam Larsson -)

Man of the match: Remko Pasveer
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021