Trainer Driessen wilde kansenmissende VVV'ers 'neerschieten'

Trainer Driessen wilde kansenmissende VVV'ers 'neerschieten'

8 december 2019 – Ondanks de 2-0 zege van VVV-Venlo op FC Emmen, had interim-trainer Jay Driessen genoeg aan te merken op de aanvallers van zijn ploeg. De Limburgers miste kans op kans in De Koel en beslisten het duel uiteindelijk pas in de zesde minuut van de blessuretijd.Toen stond Emmen al met tien man, omdat Lorenzo Burnet twintig minuten voor tijd een rode kaart kreeg. Peter van Ooijen besliste het duel, terwijl Jonathan Opoku in de eerste helft al de score opende. Onder meer Haji Wright en John Yeboah lieten dotten van kansen liggen. Tot frustratie van Driessen, blijkt in gesprek met FOX Sports. "We hadden de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. Vanaf de bank kun je er zo weinig aan doen. Ik zeg weleens: Als ik een geweer had, had ik er misschien een paar neergeschoten. Maar ik denk dat ik dan niet meer zo veel spelers overhoud."

Volgens de interim-coach heeft VVV het geluk dat het sinds zijn komst weer een beetje meezit. Wel looft hij de mentaliteit van zijn ploeg, die met Driessen langs de lijn zes punten pakte uit drie duels. Alleen bij AZ (1-0) werd verloren. "Ik denk niet dat dit toeval is. Ik heb vandaag weer een ploeg gezien die tot de laatste minuut heeft geknokt om de overwinning binnen te slepen. Dit is de manier waarop wij punten moeten pakken. We spelen reëel voetbal en spelen naar onze mogelijkheden."

Dankzij de zege op concurrent Emmen en de nederlaag van PEC Zwolle tegen AZ (0-3) staat VVV weer boven de rode degradatiestreep.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020