Maaskant vond ontslag VVV onnodig: "Had het graag afgemaakt"

8 december 2019, 11:43

Robert Maaskant begrijpt dat VVV-Venlo na een reeks slechte resultaten heeft besloten met hem te breken als trainer. Desondanks vindt de oefenmeester zijn ontslag onnodig, omdat hij graag zelf de club uit het moeras had willen trekken.

"Ik had het graag afgemaakt", zegt Maaskant in het tv-programma Goedemorgen Eredivisie. "Ik vond het heerlijk om weer op het veld te staan en vond het een leuke club." Maaskant vond zijn gedwongen vertrek vervelend, maar relativeert het ook meteen. "We hebben niet genoeg gewonnen en dan is in de voetballerij vaak de consequentie dat de trainer weggaat. Ik weet hoe de wereld in elkaar zit. Het heeft geen zin meer om terug te kijken."

Lees ook: Valckx licht ontslag Maaskant toe: "Weinig zelfvertrouwen meer"

Maaskant denkt dat zijn reactie na de dikke nederlaag tegen Heracles Almelo heeft bijgedragen aan zijn ontslag. "Het werd me kwalijk genomen dat ik na afloop heb gezegd het met andere spelers te gaan doen." Die tijd kreeg de oefenmeester dus niet. "Ik wist waar ik aan begon en ik wist dat het een lastige erfenis was na het succesvolle seizoen daarvoor. Het is wat het is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen