Bizot komt in bijzonder lijstje met keepers na 'nul' tegen PEC

Bizot komt in bijzonder lijstje met keepers na 'nul' tegen PEC

8 december 2019 – Een dubbel zo mooie avond voor Marco Bizot zaterdagavond tegen PEC Zwolle. Niet alleen boekte hij met zijn club AZ opnieuw een overwinning, ook op persoonlijk vlak viel er mooi nieuws te melden. De sluitpost van de Alkmaarders hield dit kalenderjaar namelijk voor de 21ste keer zijn doel schoon in de Eredivisie en daarmee komt hij in een illuster rijtje keepers terecht.Door de nul te houden tegen PEC Zwolle evenaarde Bizot de prestatie van Ed de Goey als keeper van Feyenoord in 1991. Ook hij hield toen 21 Eredivisieduels de nul. "Ik was er eerst niet zo mee bezig, maar de laatste wedstrijden werden er steeds lijstjes onder mijn neus geschoven. Toen dacht ik: het is wel iets bijzonders wat ik kan evenaren. Toen probeerde ik wat extra nulletjes bij te schrijven iedere week", zegt Bizot tegenover FOX Sports.

Nog twee te gaan
In totaal staat Bizot dit kalenderjaar al op 29 wedstrijden zonder tegengoals, als je ook de duels in de KNVB-beker en Europa League gaat meetellen. Op het gebied van de Eredivisie houdt Bizot met zijn 21 clean sheets alleen nog Piet Schrijvers (22 keer de nul in 1971) en Heinz Stuy (24 keer de nul in 1971) voor zich.

Bizot hoopt hen de komende weken nog in te kunnen halen. "Maar de focus ligt op wedstrijden willen. De nul houden is iets wat er mooi bij komt." De 28-jarige doelman merkt wel dat hij door de goede vorm van AZ steeds minder te doen krijgt. "Ik heb deze weken weleens wedstrijden gehad die heel saai waren. Soms krijg ik weleens berichten of ik wel op het veld sta, omdat ik niet voorkwam in de samenvatting."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020