Slot en AZ vol vertrouwen richting topper met Ajax: "Goed signaal"

8 december 2019, 09:01   Bijgewerkt: 8 december 2019, 11:01

Tegen PEC Zwolle boekte AZ alweer de zesde competitieoverwinning op rij en liep het drie punten in op koploper Ajax. Volgende week speelt AZ de topper tegen de Amsterdammers en door de recente vorm en de zege in Zwolle is het geloof bij de Alkmaarders hoog, zo verzekerde AZ-trainer Arne Slot na afloop.

"Dit geeft veel vertrouwen", doelt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports op de 0-3 winstpartij in Overijssel. "Maar deze ploeg heeft al ontzettend veel vertrouwen. Dit is nog maar eens bevestigd door van Zwolle te winnen." Na een lastige openingsfase brak AZ na een kwartier de ban via Myron Boadu en door twee treffers van Oussama Idrissi werd de score in de loop van de wedstrijd nog ruimer.

Lees ook: AZ wint simpel in Zwolle en hijgt Ajax nu echt in de nek

"Het was een compleet andere wedstrijd dan tegen VVV, omdat Zwolle echt verzorgd probeert op te bouwen. We hadden veel moeite om daar druk op te krijgen. Dat leidde ook tot wat mogelijkheden voor Zwolle, maar wij waren iets effectiever." Door de overwinning van AZ en de nederlaag van Ajax vrijdag tegen Willem II kan de ploeg van Slot volgende week zondag gelijk komen te staan met de Amsterdammers op de ranglijst. Echt vooruitblikken op die kraker wil Slot nog niet na de zege op PEC. "Maar je geeft een heel goed signaal af."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen