Valencia-trainer waarschuwt Ajax: "Mijn spelers geven nooit op"

Valencia-trainer waarschuwt Ajax: "Mijn spelers geven nooit op"

8 december 2019 – Valencia reist met een positief gevoel naar Amsterdam voor de cruciale wedstrijd met Ajax in de groepsfase van de Champions League komende dinsdag. Volgens coach Albert Celades zal Ajax te maken krijgen met een zeer enthousiaste tegenstander, nadat de Spanjaarden gisteren een 2-0 achterstand ombogen in een 2-4 overwinning. Die veerkracht neemt Valencia volgens de trainer mee naar de Johan Cruijff Arena.In de altijd beladen stadsderby tegen Levante van deze zaterdag stond Valencia binnen twintig minuten met 2-0 achter. Toch werd dit duel vrij snel omgekeerd, want na minder dan een uur spelen had Valencia alweer een 2-3 voorsprong te pakken. Die werd vervolgens vlak voor tijd nog uitgebouwd naar 2-4. "De mentaliteit die deze spelers laten zien, is erg goed", jubelde Celades na afloop op de clubwebsite.

Waar Valencia er dus in slaagde een 2-0 achterstand om te buigen, ging Ajax afgelopen vrijdag juist voor het eerst dit seizoen onderuit in de competitie door met 2-0 van Willem II te verliezen. Toch is Celades op z'n hoede voor de Amsterdammers. "We gaan met heel veel enthousiasme naar Amsterdam, maar weten hoe moeilijk het is. We zullen dingen goed analyseren en voorbereiden, want zonder twijfel spelen we tegen een zeer goede tegenstander."

Lees ook: Kranten: 'Generale repetitie Ajax was beneden alle peil'

Comeback
Ajax heeft in eigen huis aan een punt genoeg tegen de Spaanse equipe om door te gaan naar de knock-outfase van de Champions League. De comeback van Valencia tegen Levante is echter een waarschuwing voor de Amsterdammers. "Mijn spelers gaven alles en geven nooit op. Het is heel moeilijk om na twintig minuten twee goals tegen te krijgen en dat om te draaien, maar deze spelers hebben dat vermogen. Deze spelers hebben de wil om moeilijke situaties om te draaien en zich daar niet bij neer te leggen. Als je met zo'n groep werkt, gaat alles eenvoudiger", aldus Celades.

Over het al dan niet meespelen van Jasper Cillessen in de kraker tegen Ajax liet de oefenmeester zich op de clubsite niet uit. De Nederlandse doelman, die eerder deze week al met een blessure kampte, viel tegen Levante na iets minder dan een half uur uit. Tegen sportkrant AS liet de trainer wel doorschemeren dat het waarschijnlijk lastig wordt voor Cillessen om het duel met Ajax te halen. Celades stelt dat met of zonder Cillessen, Valencia top zal moeten zijn om van Ajax te kunnen winnen. "We moeten er van de eerste tot de laatste minuut een hele goede wedstrijd van maken. Je kunt niet naar Ajax gaan en denken dat het gemakkelijk zal zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020