Beauty's Messi en Suárez bezorgen Barca simpele avond

Beauty's Messi en Suárez bezorgen Barca simpele avond

7 december 2019 – Met Lionel Messi in topvorm heeft FC Barcelona het publiek op de banken gekregen tegen Mallorca (5-2). De Catalanen tikten de laagvlieger zeker voor rust volledig van de mat en mede dankzij prachtige treffers van Messi en Luis Suárez maakte Barcelona indruk. Frenkie de Jong, die een uur meespeelde, was ook een van de uitblinkers en gaf de assist op de vierde treffer van BarcelonaVoorafgaand aan de wedstrijd werd Messi in het zonnetje gezet wegens het winnen van zijn zesde Gouden Bal. Tegen Mallorca liet de Argentijn ook zien waarom hij de prijs voor beste speler wederom gewonnen had. Eerst schoot Messi de bal met zijn linker fraai in de kruising, daarna plaatste hij de bal beheerst in de benedenhoek. Het betekende de 2-0 en 3-1, want Antoine Griezmann had de openingstreffer al voor zijn rekening genomen. Ante Budimir tekende voor de aansluitingstreffer.

Het absolute hoogtepunt was echter de 4-1 van Luis Suárez, vlak voor rust. Frenkie de Jong combineerde er lustig op los, liep al kaatsend een paar man voor bij en gaf de bal slim aan Suárez. De spits maakte het met een zuiver hakje prachtig af.

In het restant van de wedstrijd geloofde Barcelona het wel. Daardoor kon Budimir na een fout van Marc-André Ter Stegen zijn en Mallorca's tweede van de avond maken. Verder lieten de Catalanen het niet komen. Messi prikte op aangeven van Suárez zijn derde binnen en tekende daarmee voor de 5-2 eindstand.

Barcelona is daarom op doelsaldo koploper, want dat is net iets beter (23 om 21) dan dat van Real Madrid. Frenkie de Jong werd na ruim een uur gewisseld met het oog op het Champions League-duel met Internazionale, al deed de Nederlander ook in de tweede helft nog even van zich spreken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020