Juventus met tien man ten onder in topper tegen Lazio

Juventus met tien man ten onder in topper tegen Lazio

7 december 2019 – Juventus heeft in de topper tegen SS Lazio een pijnlijke nederlaag geleden. De Oude Dame had voor rust weinig te duchten van de nummer drie, maar verslikte zich na een rode kaart voor Juan Cuadrado en een inschattingsfout van Matthijs de Ligt in de Romeinen: 3-1.Het was lange tijd een van de betere wedstrijden van Juventus dit seizoen. Met De Ligt centraal achterin gaf het weinig weg en na een kwart wedstrijd zorgde Cristiano Ronaldo na een fantastisch uitgespeelde aanval voor de openingstreffer. De nummer twee van de Serie A had het duel in handen, maar zag dat de thuisploeg pal voor rust via verdediger Luiz Felipe op gelijke hoogte kwam.

De goede eerste 45 minuten ten spijt, Juventus gaf het duel in de tweede helft uit handen. Na inmenging van de VAR moest rechtsback Juan Cuadrado inrukken en nadat De Ligt een luchtduel van Sergej Milinkovic-Savic verloor, maakte de middenvelder van Lazio de 2-1.

Luttele minuten later leek het duel definitief te worden beslist, maar Wojciech Szczesny keerde de penalty en rebound van Ciro Immobile. Daarmee bleef Juve nog eventjes in leven, maar kwam het niet meer tot een resultaat. In de slotsecondes besliste Felipe Caicedo het duel. Daarmee blijft de achterstand op Internazionale twee punten. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020