Sterke eerste helft levert VVV punten op tegen FC Emmen

Sterke eerste helft levert VVV punten op tegen FC Emmen

7 december 2019 – VVV-Venlo heeft zaterdagavond een verdiende overwinning geboekt op FC Emmen. De degradatiekraker kende in De Koel twee gezichten, maar uiteindelijk trok de thuisploeg terecht aan het langste eind: 2-0. Zodoende staan beide ploegen na zestien speelronden op vijftien punten, al zijn de zorgen voor Jay Driessen en Dick Lukkien allesbehalve verdwenen.Beide trainers moesten hun elftal noodgedwongen aanpassen. Aan de kant van VVV kon trainer Driessen niet beschikken over spits Elia Soriano, die vanwege ziekte ontbrak in de wedstrijdselectie van de Limburgers. In de voorhoede was er zodoende een plekje vrijgekomen voor Jerome Sinclair. Na zijn rode kaart van vorige week tegen PSV moest Emmen-speler Glenn Bijl het duel op zijn beurt vanwege een schorsing laten schieten. Hij werd in de kelderkraker vervangen door Keziah Veendorp.

De afwezige Soriano werd eigenlijk helemaal niet gemist door de Venlonaren. Met Sinclair, Johnatan Opoku en Haji Wright in de voorhoede zorgde VVV voor veel gevaar in de eerste helft. Na drie minuten spelen had Emmen-doelman Dennis Telgenkamp al in moeten grijpen op pogingen van Opoku en Peter van Ooijen. Niet veel later had de goalie geen antwoord op een harde kopbal van de gelegenheidsspits, die op aangeven van Tobias Pachonik fraai de 1-0 tegen de touwen knikte.

Een antwoord van de Drenten bleef vervolgens uit en Emmen mocht blij zijn dat het slechts met een 1-0 achterstand aan de thee kon. Sinclair en Wright kenden geen enkele moeite met linksback Lorenzo Burnet en rechtsback Veendorp, die weinig in te brengen hadden tegen de handige aanvallers. De grootste mogelijkheid was echter voor middenvelder Van Ooijen. Hij mocht de bal in het zestienmetergebied van Emmen eenvoudig klaarleggen voor zijn linkerbeen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Trainer Lukkien zal zijn ploeg in de kleedkamer fel hebben toegesproken, want Emmen begon veel beter aan het tweede bedrijf. De gasten wisten VVV terug te dringen en werden enkele keren gevaarlijk. Een voorzet van Nikolai Laursen belandde op de lat, Michael Chacón schoot op zijn beurt net naast en Burnet vond Kirschbaum op zijn weg naar de gelijkmaker. Even later was er opnieuw een hoofdrol voor de linkervleugelverdediger. Na ingrijpen van de VAR werd hij door scheidsrechter Christiaan Bax met een rode kaart van het veld gestuurd.

Na de rode kaart kreeg de gastheer meer grip op de wedstrijd en Wright liet na het duel te beslissen. Nadat ook invaller Yaw Yeboah een enorme kans om zeep had geholpen, wist Van Ooijen de wedstrijd diep in blessuretijd in het slot te gooien. Op aangeven van Richard Neudecker krulde hij VVV in veilige haven: 2-0. Volgende week hervatten beide ploegen de jacht op handhaving. VVV speelt dan een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, terwijl FC Emmen het in eigen huis opneemt tegen Sparta Rotterdam.

Opstellingen en beoordelingen*:
VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6.5; Tobias Pachonik 6.5, Nils Röseler 6, Christian Kum 6, Roel Janssen 6; Evert Linthorst 6, Danny Post 6, Peter van Ooijen 7; Jerome Sinclair 6.5 (85. Richard Neudecker -), Johnatan Opoku 6.5 (68. Yaw Yeboah 5), Haji Wright 6.5.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5; Keziah Veendorp 6, Michaël Heylen 6, Miguel Araujo 6.5, Lorenzo Burnet 5; Nikolai Laursen 5, Sergio Peña 5.5, Michael Chacón 5.5 (85. Filip Ugrinic -), Tom Hiariej 6 (79. Robbert de Vos -); Michael de Leeuw 6, Marko Kolar 5 (46. Jafar Arias 5.5).

Man of the Match: Peter van Ooijen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020