ADO en Twente schieten niets op met matig gelijkspel

ADO en Twente schieten niets op met matig gelijkspel

7 december 2019 – FC Twente heeft in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag opnieuw niet weten te winnen. In Den Haag bleef het bij een bloedeloze 0-0. In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren; Erik Falkenburg was er met een schot dat zo'n twee meter naast ging het dichtst bij. De tweede helft begon goed, met aardige kansen van beide kanten, maar dit duurde slechts even. Daarna werd het spel erg slordig, en leken beide ploegen niet meer in staat grote kansen te creëren. In de slotfase kwamen beide ploegen nogmaals even opzetten, maar niemand kwam nog tot een doelpunt.Beide ploegen leefden verschillend toe naar deze wedstrijd. Terwijl FC Twente na een 2-5 verlies tegen Ajax veel complimenten in ontvangst mocht nemen (wegens een goede eerste helft), zag ADO Den Haag deze week haar trainer opstappen. Na tegenvallende resultaten, die leidden tot de huidige 17e plek voor de Hagenaren, besloot trainer Alfons Groenendijk de eer aan zichzelf te houden en te stoppen als trainer van ADO. Dirk Heesen, assistent-trainer onder Groenendijk, zal vooralsnog de honneurs waarnemen.

Hij zag hoe zijn ploeg in de eerste helft iets sterker was dan FC Twente, maar weinig kon creëren. Het tempo lag te laag, op het middenveld waren de looplijnen niet goed en ook de nauwkeurigheid in de passing liet veel te wensen over. Ook werd er te weinig gebruik gemaakt van de lengte voorin. Aan het begin zette ADO nog fel druk en ontstond hier nog een mogelijkheid uit (Erik Falkenburg), maar daarna werd dit minder en lieten de Hagenaren de tegenstanders het spel maken

Hoewel de Tukkers meer balbezit hadden, ging van hen niet meer dreiging uit. Ook aan hun kant was het spel onnauwkeurig en weinig creatief. Daarnaast werd er te weinig gebruik gemaakt van de snelheid op de vleugels. De grootste mogelijkheid aan Twentse kant was na een uitbraak van Keito Nakamura, maar hij vergat de bal af te geven op de meegelopen Aitor. Even later, bij een nieuwe mogelijkheid waar Nakamura bij betrokken was, leek er hands gemaakt te worden door Aaron Meijers, maar dit werd door scheidsrechter Siemen Mulder en de VAR niet als zodanig beoordeeld.

In de tweede helft zorgden beide ploegen na enkele minuten al voor meer spektakel dan in de gehele eerste helft. Na een aardige kopkans(!) van Crysencio Summerville viel er ook gelijk een grote kans voor Twente te noteren. Aïtor liet de bal echter te ver voor zich uit stuiteren, waardoor een goede pass van Wout Brama niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd. Deze kansen waren vooral een gevolg van een hoger baltempo en meer risico dat aan beide kanten genomen werd. Een doelpunt bleef echter uit.

Tegelijkertijd namen ook het aantal overtredingen en irritaties aan beide kanten toe. Vooral aan ADO-kant werd er onder het mom van felheid iets te hard doorgelopen op de benen van enkele Twente-spelers. Dit leidde al vroeg in de tweede helft tot een opstootje, waarvoor Dion Malone en Calvin Verdonk de gele kaart kregen.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel van beide kanten weer steeds slordiger, en hoewel beide ploegen steeds meer ruimte en steeds meer kansjes kregen, begon het er steeds meer op te lijken dat beide ploegen elkaar op 0-0 zouden houden.

In het Haags kwartiertje leek het er bij tijd en wijle op dat beide ploegen toch wat wilden proberen om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. Aan beide kanten werd een goede poging gedaan (Michiel Kramer en Aïtor), maar tweemaal stond de desbetreffende speler buitenspel. De ingevallen ADO-spits kwam even later nogmaals tot een gevaarlijk schot, maar opnieuw vond hij een obstakel op zijn weg. Tot zijn grote ongeluk was dit geen Twente-speler, maar ADO-middenvelder Danny Bakker.

Uiteindelijk bleef de wedstrijd bij 0-0, een verdiende eindstand, maar wel een waarmee beide ploegen niets opschieten.

Opstellingen en beoordelingen*:
ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6; Milan van Ewijk 6,5, Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 5,5, Aaron Meijers 6; Lex Immers 5,5, Dion Malone 5,5, John Goossens 5,5 (72. Danny Bakker -), Crysencio Summerville 6,5, Tomas Necid 5,5 (72. Michiel Kramer -), Erik Falkenburg 5 (84. Elson Hooi -).
FC Twente: Joël Drommel 7; Paul Verhaegh 6 (67. Julio Plezueguelo 5,5), Oriol Busquets 5,5 , Xandro Schenk 6, Calvin Verdonk 6; Lindon Selahi 5, Godfried Roemeratoe 5,5, Wout Brama 5,5; Keito Nakamura 5 (81. Queensy Menig -), Haris Vuckic 5,5 (74. Emil Berggreen -), Aitor Cantalapiedra 5,5.
Man of the match: Joël Drommel

*: speler moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordelingen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020