Bosz wint met Leverkusen, Cillessen valt uit bij Valencia

Bosz wint met Leverkusen, Cillessen valt uit bij Valencia

7 december 2019 – Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een belangrijke zege geboekt op Schalke 04 (1-0). In de drukbezette top van de Bundesliga kruipt de huidige nummer zes dichter richting de Champions League-plaatsen. Ook Valencia won, na een knappe comeback, maar raakte het wel Jasper Cillessen geblesseerd kwijt.Bayer Leverkusen – Schalke 04: 2-1
Omdat Bayern München eerder vandaag (zaterdag) verloor, kon Bayer Leverkusen een plekje stijgen op de ranglijst. Na een kwartier schoot Lucas Alario de 1-0 binnen tegen de gasten uit Gelsenkirchen. Net als vorige week, toen Leverkusen stuntte bij Bayern München, had Bosz het goed voor elkaar.

Omdat de tweede treffer lang uitbleef, was het tot de slotfase spannend. Alario leek het duel tien minuten voor tijd te beslissing met de 2-0, maar Benito Ramam maakte meteen daarna gelijk. Uiteindelijk trok Leverkusen de welverdiende drie punten over de streep en bezet het de zesde plaats in Duitsland. Schalke en Freiburg hebben echter hetzelfde puntentotaal.

Levante – Valencia: 2-4
Een rampmiddag dreigde voor Valencia, dat na twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek en Jasper Cillessen zag uitvallen met een handblessure. De Nederlander was al een twijfelgeval, startte toch en lijkt nu het duel met Ajax te moeten missen. Zonder de landgenoot op doel boog Valencia mede dankzij twee goals van Kevin Gameiro de wedstrijd nog volledig om: 2-4.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020