United imponeert in derby bij City en doet Liverpool deugd

United imponeert in derby bij City en doet Liverpool deugd

7 december 2019 – Een ijzersterk Manchester United heeft in de stadsderby een gigantische dreun uitgedeeld aan Manchester City. De bezoekers sloegen binnen een half uur twee keer toe, zagen dat City worstelde met het organisatorisch sterke United en wonnen net als in 2018 in het Etihad Stadium (1-2). Bovendien is Liverpool de lachende derde, want dankzij het puntverlies van City is het gat maar liefst veertien punten en lijkt de ploeg van Pep Guardiola de titel te kunnen vergeten.Manchester City moest de stadsderby winnen om Liverpool nog een beetje in het zicht te houden. The Reds wonnen eerder deze zaterdag eenvoudig van Bournemouth. De start was echter heel karig van de mannen van Pep Guardiola. Ederson moest in de openingsfase een aantal keer ingrijpen en na een overtreding van Bernardo Silva op Marcus Rashford, ging de bal na twintig minuten op de stip. De neergehaalde aanvaller faalde op vijandelijk terrein niet: 0-1.

En nadat Rashford een bal net naast schoof en een afstandsschot op de lat uiteen zag spatte, was het na een half uur 0-2 voor United. Angelino liet zich aftroeven door Anthony Martial en zag de Fransman de bal achter Ederson schuiven. City zette daar voor rust ondanks wat druk richting de goal van David de Gea weinig tegenover, al had het misschien recht op een penalty nadat Kyle Walker de bal op een United-arm schoot.

Wat de nummer drie van Engeland ook probeerde, Solksjaers ploeg wankelde geen enkel moment en kreeg via Rashford en Lingard zelfs de grootste kansen na rust. Totdat De Gea bij een corner plots bleef staan en Nicolas Otamendi vrij zag inkoppen. Verder dan dat kwam City echter niet. Door de verrassende, maar verdiende zege van United is de achterstand van City op Liverpool maar liefst veertien punten. United kleurt de stad weer even rood en neemt de vijfde plaats in de Premier League in.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020