PSG worstelt, maar dendert na rode kaart over Montpellier heen

7 december 2019, 19:29

Paris-Saint Germain heeft dankzij een sterk laatste kwartier het uitduel bij Montpellier gewonnen. Het sterrenteam van Thomas Tuchel keek lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar buitte de man-meersituatie in de slotfase uitstekend uit: 1-3.

Montpellier had kort voor rust verrassend de voorsprong gepakt, nadat Leandro Paredes zijn eigen doelman passeerde. De bezoekers, zevende in de Ligue 1, verdedigden uitstekend en leken lange tijd een resultaat uit het vuur te slepen. De tweede gele kaart van Pedro Filipe Mendes gooide echter roet in het eten.

Via Neymar, Kylian Mbappé en Mauro Icardi scoorde PSG drie keer in zeven minuten en trok het de wedstrijd alsnog naar zich toe. PSG heeft acht punten voorsprong op naaste belager Olympique Marseille en is hard op weg naar een nieuwe landstitel.