Liverpool weer foutloos, wereldgoal Son in Spurs-show

Liverpool weer foutloos, wereldgoal Son in Spurs-show

7 december 2019 – In de Premier League hebben Liverpool en Tottenham Hotspur hun duels overtuigend gewonnen. De koplopers hadden op bezoek bij Bournemouth nauwelijks iets te duchten (0-3), terwijl Tottenham in Londen gehakt maakte van Burnley: 5-0.Bournemouth – Liverpool: 0-3.
Jürgen Klopp had zijn elftal op liefst zeven plekken gewijzigd en opzichte van de gewonnen derby tegen Everton (5-2). Daar was eigenlijk nauwelijks iets van de merken op bezoek bij Bournemouth, waar Nathan Aké na een half uur met een hamstringblessure noodgedwongen gewisseld werd. Kort daarna beslisten The Reds het duel in hun voordeel dankzij goals van Alex-Oxlade Chamberlain en Nabi Keita. Mo Salah maakte er tien minuten na rust 0-3 van en dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhouding.

Het gat met Leicester City (11) en Manchester City (14) blijft dus gigantisch. Beide clubs hebben wel nog een duel minder gespeeld.

Tottenham Hotspur – Burnley: 5-0.
Tottenham is zich weer nadrukkelijk aan het mengen in de strijd om de Champions League-plaatsen. De CL-finalist van vorig jaar verpulverde het zeer matige Burnley op eigen veld. Harry Kane en Lucas Moura hadden het duel na tien minuten eigenlijk al van alle spanning ontdaan, maar het hoogtepunt volgde na ongeveer een half uur. Toen pikte Heung-Min Son de bal op, dribbelde hij tachtig meter en schoof hij de bal ijzig kalm binnen.

Na de wereldgoal van de Zuid-Koreaan vond de ploeg van José Mourinho het welletjes, al deden Kane en Moussa Sissoko ook nog van zich spreken door in de tweede helft de score naar 5-0 te tillen.

Overige uitslagen:
Watford – Crystal Palace: 0-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020