BMG verslaat Bayern München in extremis, RB Leipzig wint ook

7 december 2019, 17:34   Bijgewerkt: 7 december 2019, 18:14

In de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach de topper in de Bundesliga gewonnen. De koploper had het een uur lang lastig, maar draaide het duel in het laatste deel volledig om (2-1). Lang leek RB Leizpig de nieuwe koploper te worden. De ploeg van Julian Nagelsmann won zelf met speels gemak met 3-1 van Alfred Schreuders Hoffenheim en zag dat de resultaten op de andere velden zeer gunstig waren. Totdat Gladbach dus in de slotminuut alsnog won. 

Borussia Mönchengladbach – Bayern München: 2-1

Borussia Mönchengladbach was tot aan deze speelronde de te kloppen ploeg in de Bundesliga. Gladbach stond verrassend bovenaan in de Duitse competitie en kon thuis tegen Bayern München geweldige zaken doen. Dat leek echter niet te gaan gebeureen, want Der Rekordmeister was zaterdagmiddag vele malen beter dan de thuisploeg. De regerend houder van de landstitel deelde de lakens uit, maar wist voor rust nog niet te scoren.

Pas vijf minuten na de hervatting viel er een treffer, uiteraard voor Bayern. Ivan Perisic werkte de 0-1 binnen en bezorgde de formatie van Hans-Dieter Flick. Plots dachten de bezoekers dat de buit wel binnen was, en daar betaalde het volledig onnodig de gelijkmaker voor. Uit een corner knikte Rami Bensebaini kiezelhard binnen. Daar bleef het lange tijd bij, totdat Bensebaini in de slotminuut ook vanaf elf meter mocht aanleggen en Manuel Neuer voor de tweede maal passeerde. Een dure les voor Bayern, dat slechts zesde staat. 

RB Leipzig – Hoffenheim: 3-1

RB Leipzig liep door de late goal in het Borussia Park alsnog de koppositie mis. Thuis tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder was Timo Werner de grote man. De Duitse spits scoorde beide treffers en hielp zijn ploeg daarmee naar de koppositie. Hoffenheim wist nauwelijks gevaarlijk te worden in Leipzig. Jürgen Locadia en Melayro Bogarde (voor het eerst op de bank) kwamen niet in actie. Vanaf de zijlijn zagen ze dat beide ploegen nog een keer wisten te scoren. 

Borussia Dortmund – Fortuna Düsseldorf: 5-0

Borussia Dortmund liep zich bijna een helft stuk op de muur van Fortuna Düsseldorf, maar zeker in de tweede helft maakte het gehakt van de bezoekende laagvliegers. Via dubbelslagen van Marco Reus en Jadon Sancho en een goal van Thorgan Hazard stokte de teller pas bij 5-0.

Freiburg – VfL Wolfsburg: 1-0

Bij Freiburg tegen Wolfsburg was het allemaal minder vermakelijk. Kansen waren er nauwelijks tijdens het duel tussen de nummers zes en acht van de ranglijst. Gescoord werd er ondanks een basisplek voor Wout Weghorst lange tijd niet, maar nadat de Nederlander een kans om zeep hielp, ging de thuisploeg er alsnog met de drie punten vandoor: 1-0.

Overige uitslag

FC Augsburg – Mainz 05: 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen