Effectief Ajax O19 verslaat Feyenoord na rust in De Kuip

Effectief Ajax O19 verslaat Feyenoord na rust in De Kuip

7 december 2019 – De mini-klassieker tussen Feyenoord en Ajax Onder 19 is in Rotterdam een prooi geworden voor de hoofdstedelingen. De Amsterdammers van John Heitinga hadden het zeker voor rust lastig in De Kuip, maar maakten in de tweede helft het verschil: 0-3.Hoewel beide clubs geroemd zijn wegens hun jeugdopleiding, ontbreken zowel Feyenoord en Ajax tot nog toe in de titelrace. Na elf duels stonden de clubs op zeventien punten, al acht minder dan koploper FC Groningen. De verliezer zou definitief afhaken in de titelrace.

En in de eerste helft leek dat het lot van de bezoekers te worden. Feyenoord was beter, feller en kreeg de beste kansen. Wouter Burger was het meest dichtbij, maar hij trof de lat. De ploeg van Dirk Kuyt had de wedstrijd in handen en leek na rust de drie punten te pakken.

Dat gebeurde echter niet, want met behulp van Feyenoord wist een effectief Ajax de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sem Valk werkte een voorzet van Naci Ünüvar ongelukkig achter zijn eigen doelman. Daarna beslisten Muhammet Tasci en Ünüvar het duel. Tasci trok na zijn goal zijn shirt uit en dat kwam hem op een oliedomme tweede gele kaart te staan. Ook in de blessuretijd vielen er rode kaarten, want na een opstootje konden Burger en Ajax-invaller Max de Waal inrukken.

Ajax is nu verzekerd van de kampioenspoule, Feyenoord nog niet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020