Rode kaart Mendy smet op overwinning Real Madrid

Rode kaart Mendy smet op overwinning Real Madrid

7 december 2019 – Real Madrid is de cruciale maand december begonnen met een overwinning. Zonder groots te spelen werd in het eigen Bernabeu Espanyol met 2-0 geklopt. De beide Fransen Raphaël Varane en Karim Benzema maakten het verschil voor de Madrilenen. Omdat Ferland Mendy in de slotfase rood kreeg, doorstond Real het duel niet helemaal schadevrij.In de laatste maand van 2019 speelt Real in La Liga nog tegen Valencia, FC Barcelona en Athletic Bilbao. Daarom kwam de blessure van Eden Hazard erg ongelegen. Deze week werd bekend dat de Belg een klein breukje in zijn enkel heeft en hij zeker een maand en misschien wel zes weken uit de roulatie ligt. Omdat ook Gareth Bale geblesseerd is, liet Zinedine Zidane Rodrygo en Vincicus Junior voor het eerst samenspelen.

Rodrygo was degene die de eerste kans kreeg. Hij stuitte op doelman Diego Lopez. Op een goede kopkans na liet Espanyol weinig van zich spreken. Het wachten was dan ook op de 1-0 van Madrid. Die viel in de slotfase van de eerste helft. Raphaël Varane was mee naar voren gekomen en dat betaalde zich uit in de openingstreffer.

Pas tien minuten voor het einde wist Real het duel te beslissen. Benzema rondde een zelf bedachte aanval af.  De drie punten waren in de knip voor De Koninklijke en dat maakte de rode kaart van Mendy extra dom. Voor een overtreding kreeg de linksback zijn tweede gele kaar. Omdat Marcelo met een blessure kampt, kan Zidane de schorsing niet gebruiken. Dat zijn zorgen voor de uitwedstrijd van volgende week zondag tegen Valencia. Eerst wacht Real Madrid af wat FC Barcleona vanavond doet tegen Real Mallorca en of de Catalanen de koppositie weer overnemen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020