Faik: "Høegh is de echte aanvoerder, ook buiten het veld"

Faik: "Høegh is de echte aanvoerder, ook buiten het veld"

7 december 2019 – Hicham Faik mag dan de band van sc Heerenveen dragen, de aanvoerder zelf vindt Daniel Høegh de echte captain van de Friezen. De Deen was dat ook, maar na blessureleed verloor hij zijn basisplaats. Desondanks blijft de verdediger belangrijk voor Heerenveen, aldus Faik."Daniel Høegh is de echte aanvoerder, ook buiten het veld. Wat betreft dat laatste: hij organiseert bijvoorbeeld meestal de uitjes", vertelt Faik in de Leeuwarder Courant. "Ik ben sowieso niet iemand die buiten het veld heel erg met anderen bezig is, in de zin dat ik spelers corrigeer op hun gedrag. Misschien ben je dan geen aanvoerder, hoor. Maar ik laat mezelf op het veld wél horen. Ik denk dat ik daarom die band van de trainer heb gekregen."

Faik verruilde afgelopen zomer Zulte Waregem voor Heereenveen. "Heerenveen wilde me graag hebben. Omgekeerd was ik blij met deze kans, want deze club is normaal gesproken een stabiele subtopper. Toch weet je eigenlijk niet wat je kunt verwachten, als je bij een club begint. Vorig seizoen was het hier nogal chaotisch, hoorde ik. Bovendien werden er veel nieuwe spelers gehaald."

Door de goede prestaties op het veld, lijkt de Friese club in rustiger vaarwater te zitten. "We zijn echt een team geworden, met jongens die keihard voor elkaar willen werken. De trainer heeft daar vanaf de eerste dag op gehamerd: het begint met inzet en een goede organisatie – om vanuit daar stapjes in balbezit te maken. Dat heeft hij er goed ingekregen. Dit zijn jongens die zichzelf elke week willen laten zien. Je moet hier ook geen spelers hebben die hun carrière aan het afbouwen zijn, of die op hun laatste benen lopen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020