Matusiwa is basisplaats bij FC Groningen kwijt: "Niet verwacht"

Matusiwa is basisplaats bij FC Groningen kwijt: "Niet verwacht"

7 december 2019 – Tot zijn eigen verrassing raakte Azor Matusiwa zijn basisplaats kwijt bij FC Groningen. De 21-jarige middenvelder werd het slachtoffer van de teruggekeerde Samir Memisevic. Voor het aanstaande duel met FC Utrecht lonkt voor Matusiwa wel weer een rentree in het elftal, omdat Mike te Wierik vanwege een blessure een twijfelgeval is.Matusiwa, afgelopen zomer overgekomen van De Graafschap, groeide op het Groningse middenveld meteen uit tot vaste waarde. "Ik kwam er na een paar mindere wedstrijden weer goed in en we stonden als team prima. Dat was ook af te lezen aan de resultaten", zegt Matusiwa tegen RTV Noord. Met de weer fitte Memisevic moest hij zijn plekje afstaan aan de Bosniër. "Dat was wel een klap. Het is lastig als je er ineens naast komt te staan, maar ik had het te accepteren en moest het weer laten zien op de training."

Lees ook: Buijs tast in duister over speelwijze Utrecht tegen Groningen

Echter had Matusiwa zijn reserverol niet aan zien komen. Ondanks dat Danny Buijs verkondigde dat een fitte Memisevic altijd speelt. "Op dat moment dacht ik daar niet aan. Ik weet dat hij een centrale verdediger is die ook op mijn positie kan spelen, maar dat dit niet zijn ideale positie is. Ik had het niet verwacht."

Voor zondag tegen Utrecht mag Matusiwa weer hopen op een basisplaats. Door de blessure van twijfelgeval Te Wierik schuift Memisevic waarschijnlijk een linie naar achteren en komt er op het middenveld een plekje vrij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020