Stadion voor finale WK-clubs in Qatar niet op tijd klaar

7 december 2019, 12:28

Het eigenlijke stadion voor de finale van het WK voor clubteams in Qatar blijkt onbespeelbaar. De vergunningen van het gloednieuwe Education City Stadium in Doha zijn niet tijdig in orde. Daarom wijkt de FIFA uit naar het Khalifa International Stadium (foto), dat ook in de Qatarese hoofdstad staat en waar Qatar zijn thuiswedstrijden speelt. Deze wijziging heeft onder andere gevolgen voor Liverpool.

Liverpool zou de halve finale op woensdag 18 december in het Education City Stadium spelen. Dat stadion was oorspronkelijk ook het decor voor de troostfinale en de eindstrijd. De bouw van het stadion is weliswaar voltooid, maar de aanvraag van vergunningen duurde echter langer en is het voor het WK te laat om vereiste testen uit te voeren. De opening van het Education City Stadium is nu verschoven naar begin 2020.

Voor Liverpool is nog onbekend wie het treft in de halve finale van het WK. Mogelijk wordt het Mexicaanse Monterrey van Vincent Janssen de tegenstander van de Champions League-winnaar. De finale van het wereldkampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 21 december.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen